Du leser nå Dagbladet Pluss

Da Ødegaard var 11, dro Dæhli for å se ham spille

Nå utgjør de landslagets barnerom.

GUTTEROMMET:Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli bor på samme rom. Gutterommet. DRundt de skal nye Norge bygges.Foto: Jacques Hvistendahl
GUTTEROMMET:Martin Ødegaard og Mats Møller Dæhli bor på samme rom. Gutterommet. DRundt de skal nye Norge bygges.Foto: Jacques HvistendahlVis mer

LILLESTRØM (Dagbladet): Han er 15 år, men for den som er på innsida av Norges aldersbestemte fotballpyramide, har Martin Ødegaard vært et navn i flere år.

- Jeg har ikke hilst på ham før i dag, men jeg husker jeg så ham spille en kamp for Strømsgodset. Da var han vel 11 eller 12, sier Ødegaards romkamerat på landslagets spillerhotell - Mats Møller Dæhli (19).

- Jeg og Herman Stengel dro til Drammen og så ham da. Herman sa: «Vi må se han gutten der, han er veldig god.» Og det stemte! Deretter har jeg fulgt med på ham, sier Dæhli.

- Og det han gjør i Tippeligaen nå skal nesten ikke være mulig. Han er god nesten hver helg. Det er ekstremt når du er 15 år. Så er det viktig at hvis han av en eller annen grunn ikke skulle prestere i noen kamper- for det vil jo komme tyngre perioder - så må han håndtere det også.