BRANN-TRENER:  Lars Arne Nilsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix
BRANN-TRENER: Lars Arne Nilsen. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpixVis mer

Da overskrifter om forbud mot alkohol tok av, ristet Brann-treneren på hodet

Nå handler det om cupen.

Brann - Sarpsborg 08, fjerde runde i cupen, klokka 20.00

Branns nye trener, Lars Arne Nilsen, forsøker å bygge toppidrettskultur i klubben. Noe har kommet skjevt ut i pressen. Men Nilsen var forberedt på trykket i Bergen.

- Jeg kjenner det bergenske lynnet. Du må like at det koker, sier 51-åringen, som overtok etter Rikard Norling i slutten av mai.

Fasiten så langt er to seire og ett tap i Obosligaen. I tillegg har klubben avansert til fjerde runde i cupen. Fra klokka 20.00 spiller Brann mot Sarpsborg 08 på Brann Stadion.

- Det er litt deilig å spille en sånn kamp. Vi er i en fase der vi skal henge med i Obosligaen. Å spille cup er mindre press, og vi kan slippe oss løs. Vi tar kampen alvorlig, men serien er viktigst, sier Nilsen.

Store ryggsekker Han har ei fortid i Hødd, og er engasjert som midlertidig trener ut sesongen. Supporterne forlanger at klubben rykker opp i Tippeligaen.

Men det er lettere sagt enn gjort. Per dags dato ligger Brann på 6. plass, 12 poeng bak serieleder Sogndal. Kvalikplass er likevel innenfor rekkevidde.

- Da jeg kom inn i garderoben første gang, ble jeg møtt av lav selvtillit. Spillerne hadde på seg store ryggsekker. Jeg lurte på om det lå mentalt, forteller Nilsen.

- Min første oppgave var å senke forventningene, og få fram spisskompetansen hos den enkelte spiller. Vi jobber med en ny spillestil som gir mer risiko. Fotball handler om risiko.

Oppgitt De siste dagene har Brann figurert i lokale og nasjonale overskrifter av to grunner:

Nilsen har angivelig gitt spillerne alkoholforbud. Og han skal ha doblet treningsdosen.

Til Dagbladet sier han at fokuset er blåst ut av proporsjoner:

- Da jeg kom inn, sa jeg til gutta at vi lå på 8. plass. Vi måtte snu hver stein. Jeg mener at det ikke er en god idé å gå på byen. Og jeg synes ikke at idrett og alkohol hører sammen. Det mener jeg. Men det er lov å bruke sunn fornuft.

Skjevt ut Han fortsetter:

- Så begynner mediene å spinne videre. Plutselig begynner andre klubber å mene noe om dette også. Ting har kommet skjevt ut. Men det viktigste er hva jeg sier til gutta i garderoben. Så får saken bare gå sin gang. Vi skal heller ikke doble treningsdosen. Men vi skal trene mer. Det handler om å få ut de siste prosentene.

Nilsen ser framganger. Han tror det vil bli enda mer synlig etter sommeren.

- Vi skal bygge en rå treningskultur. Og vi skal ha dedikerte spillere i framtida. Vi må ha spillere som tåler presset. Det er ikke alle som er laget for å spille på Brann.

Skader Hjemmelaget sliter med skader før kveldens cupkamp, blant annet på Marcus Pedersen, den påståtte frelseren. Men Nilsen er optimist.

Og muligens lokker han fram noen av følelsene fra cupfinalen i 2012.

Hødd spilte mot Tromsø. Nilsen var trener for Hødd. Og laget vant på straffespark.

Organisert Om kveldens motstander Sarpsborg sier han:

- Vi møter et godt organisert lag. Sarpsborg er flink med ball. I utgangspunktet er de favoritter, og det blir en tøff kamp. Men i cupen er alt mulig.

MÅL OM OPPRYKK:  Lars Arne Nilsen har midlertidig kontrakt i Brann. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
MÅL OM OPPRYKK: Lars Arne Nilsen har midlertidig kontrakt i Brann. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Vis mer