KJEMPER SEG TILBAKE: Tysk-norske Miriam Gössner ble nummer 45 på dagens 15-kilometer skiskyting i Holmenkollen. Hun kjemper seg tilbake til toppen etter en stygg sykkelulykke i Molde sommeren 2013. Foto: Bjørn Langsem
KJEMPER SEG TILBAKE: Tysk-norske Miriam Gössner ble nummer 45 på dagens 15-kilometer skiskyting i Holmenkollen. Hun kjemper seg tilbake til toppen etter en stygg sykkelulykke i Molde sommeren 2013. Foto: Bjørn LangsemVis mer

Da Playboy spurte for tredje gang lot Miriam seg overtale

- Brukte det som motivasjon etter ulykken.

HOLMENKOLLEN (Dagbladet): Tysk-norske Miriam Gössner (24) brukte en fotoshoot med Playboy som motivasjon på veien tilbake til idretten etter en stygg sykkelulykke i Molde i mai 2013.

OL i Sotsji var det store målet for skiskytteren med norsk mor, og da hun skjønte at hun ikke ville rekke det, så trengte hun noe annet som kunne fylle tomrommet som oppsto.

Og det var omtrent da tyske Playboy ringte.

- Sa nei to ganger - Forespørselen kom rett etter skaden min. Jeg hadde takket nei til Playboy to ganger tidligere, men denne gangen trodde jeg det kunne bli en ny erfaring som også kunne hjelpe meg på veien tilbake.

- Det var en helt spesiell erfaring, men også veldig morsomt, sier Miriam Gössner til Dagbladet etter 45.-plassen på 15-kilometeren i Holmenkollen i dag.

- Hjalp meg i en tung tid For ei dame med to VM-gull i stafett skiskyting, og sølvmedalje i langrennsstafett i både VM (2009) og OL (2010), så er naturligvis ikke 45.-plasser noe å samle på.

Men det er nok et skritt på den tunge og lange veien tilbake til toppen. Sykkelulykken kostet henne åtte måneder uten trening.

- Playboy-shooten hjalp meg veldig i den tunge tiden, hvor jeg bare kunne ligge i senga og ikke gjøre noen ting. Da var det fint å ha et mål som var litt nærmere i tid enn OL i Sotsji, sier hun.

- Å miste OL var en skikkelig nedtur, men det er sånn det er i livet. Det går ikke alltid bare oppover. Man må bare prøve å komme seg opp igjen. Og det er det jeg fortsatt holder på med nå.

Hovedmål: Kollen-VM Konkurransene denne vinteren — inkludert det forestående VM i Kontiolahti — er bare delmål på veien mot det store målet hun nå har satt seg:

VM i Holmenkollen neste år.

- Det er det store målet akkurat nå, for jeg visste at denne sesongen ville bli litt vanskelig for meg. Jeg prøver å bygge meg skikkelig opp, slik at jeg kan være med og kjempe om VM-medaljene her i Holmenkollen neste år. Jeg føler at jeg er på i god rute til det, sier hun.

Som halvt norsk synes Miriam Gössner det er ekstra stas å gå i Holmenkollen.

- Jeg har jo familie i Norge, så det er skikkelig moro å gå her. Løypene her er vanskelig og tøffe, men passer meg veldig fint når jeg er i form.

Døpt i Molde Hun er født i Tyskland, men er døpt i Molde.

- Vi var veldig ofte i Norge da vi var små. Før vi begynte i barnehage var vi nesten bare i Molde, sier Gössner.

Mens Miriam går konkurranser i Oslo i helga, så skal kjæresten Felix Neureuther kjøre for VM-medalje i storslalåm og slalåm i Beaver Creek.

Han er blant favorittene på begge distansene — og kanskje spesielt på søndagens slalåm.

Gulldrakt - Felix er i bra form, så om han kan kjøre smertefritt, han har nemlig litt trøbbel med ryggen, så tror jeg det skal gå bra. Jeg krysser iallfall alle fingrene og tærne og alt jeg har for at han skal vinne, sier Miriam Gössner om kjæresten.

VM-slalåmen kan fort bli en duell mellom Neureuther og det norske håpet Henrik Kristoffersen.

- Det hadde vært moro om det hadde blitt en duell mellom de to, men at Felix vinner. Men det er medalje som gjelder. Om det blir gull, sølv eller bronse er ikke så viktig, sier Miriam Gössner.

Som selv valgte gulldrakt da hun stilte opp for Playboy.