<strong>LØP TIL SOLBAKKEN:</strong> Köln-spillerne løp rett til Ståle Solbakken etter at Lukas Podolski scoret lagets andre mål fire minutter før slutt.. Foto: EPA/ROLAND WEIHRAUCH
LØP TIL SOLBAKKEN: Köln-spillerne løp rett til Ståle Solbakken etter at Lukas Podolski scoret lagets andre mål fire minutter før slutt.. Foto: EPA/ROLAND WEIHRAUCH Vis mer

- Da Podolski scoret det andre målet skjønte jeg at den neste uka blir fin

Spillerne løp rett til Solbakken da seieren var sikret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Köln - Hannover 2-0

KÖLN (Dagbladet): Ståle Solbakkens Köln fikk besøk av Mohammed «Moa» Abdellaoue og Hannover søndag ettermiddag.

Og det var Kölns stjernespiss Lukas Podolski som skulle sørge for Solbakken-jubel.

To vakre scoringer av spissen sikret Ståle Solbakkens andre hjemmeseier denne sesongen.

Da Podolski scoret sitt andre mål etter en fin enmannsprestasjon fire minutter før slutt, løp han rett bort til en jublende nordmann på sidelinja.

- Det var en strålende prestasjon av oss. Lukas scoret to mål, og vi var heldig med annulleringen. Spesielt gledelig er seieren fordi vi sliter med mange skader i forsvar, sier Solbakken til pressen etter kampen.

Solbakken sier at det var befriende å se superspissen score rett før slutt.

- Da Podolski scoret det andre målet skjønte jeg at den neste uka blir fin. Noen sier at en måned i Köln er det samme som ett år et annet sted. Sånn føles det også, sier Solbakken.

Han påpeker at han ikke er helt komfortabel med lagene bak seg på tabellen.

- Alle under oss på tabellen vant, så det er bare seks poeng ned til bunnlagene, men seieren er en lettelse for hele laget, sier Solbakken.

Frispark-perle Og det startet bra for Köln-laget. Etter 24 minutter fikk vertene frispark på rundt 20 meter.

Podolski skrudde ballen over muren og inn i det nærmeste hjørnet bak Hannover-keeper Ron-Robert Zieler.

<strong>HER SCORER PODOLSKI:</strong> Spissen skrudde ballen over muren, og i mål for Köln. I muren står blant annet Moa. Foto: EPA/ROLAND WEIHRAUCH
HER SCORER PODOLSKI: Spissen skrudde ballen over muren, og i mål for Köln. I muren står blant annet Moa. Foto: EPA/ROLAND WEIHRAUCH Vis mer

En fin prestasjon av spissen som sørget for 1-0.

Moa hadde en stor sjanse i første omgang, da han nesten fikk foten på et innlegg fra venstresiden.

Ellers var den målfarlige spissen usynlig de første 45 minuttene.

- Det var et godt legg og en stor sjanse. Hadde jeg tjuvstartet litt, kunne det fort blitt scoring. Men sånn var det, det var en dårlig kamp av meg, sa Moa ifølge NTB.

Offside-mål Både Köln og Hannover skapte flere store sjanser etter pause. Lukas Podolski var nær å bli tomålsscorer etter 67 minutter. Spissen skjøt rett utenfor Hannover-målet fra 16 meter.

Bare fire minutter senere skulle det bli dramatikk på Rhein Energie Stadion. Mens Moa lå nede, kontret bortelaget og Pinto satte ballen i mål. Assistentdommeren vinket for offside på Konan Ya, som ikke var delaktig i spillet, men som sto i offside da Pinto skjøt ballen i mål.

Hannover-spillerne protesterte, men til ingen nytte.

Fire minutter før slutt fikk Köln corner, og Lukas Podolski slo hjørnesparket inn i feltet. Ballen havnet tilbake hos spissen som først dro av en mann før han banket ballen i motsatt kryss.

En fantastisk prestasjon av tyskeren sørget for 2-0, og hele laget løp til en jublende Ståle Solbakken som sto på sidelinja.

Seieren er Kölns fjerde denne sesongen etter ni seriekamper.

<strong>HELT:</strong> Lukas Podolski scoret begge målene for Köln. Foto: AFP PHOTO / ROLAND WEIHRAUCH
HELT: Lukas Podolski scoret begge målene for Köln. Foto: AFP PHOTO / ROLAND WEIHRAUCH Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer