FÅR HAN SJANSEN?: Martin Ødegaard kan få sin Real Madrid-debut mot Getafe, men det gjenstår fremdeles å se om han er i troppen. Foto: Scanpix
FÅR HAN SJANSEN?: Martin Ødegaard kan få sin Real Madrid-debut mot Getafe, men det gjenstår fremdeles å se om han er i troppen. Foto: ScanpixVis mer

Da Real Madrid-sjefen reiste seg og gikk, ble hele Fotball-Norge sittende igjen og undre

Antiklimaks på Ancelottis pressekonferanse.

(Dagbladet): Under dagens pressekonferanse med Real Madrid-manager Carlo Ancelotti ventet hele Fotball-Norge i spenning på svar på følgende spørsmål: Vil Martin Ødegaard være med i troppen som møter Getafe på hjemmebane i morgen?

En snau halvtime etter at Ancelotti entret podiet på treningsanlegget Valdebebas oppsto det imidlertid et massivt antiklimaks. Etter å ha svart på spørsmål om sin egen trenerframtid var den tilmålte tida plutselig ute. Og ingen hadde fått stilt spørsmålet norske fotballelskere ville ha svar på, inkludert de norske reporterne som var til stede.

Det betyr at vi må vente til Real Madrid offentliggjør troppen på sine hjemmesider. Når det blir gjort er i skrivende stund ikke kjent.

På rekordjakt Morgendagens match begynner klokken 20:30. Om det skulle vise seg at Ødegaard får spilletid, vil han skrive seg inn i historiebøkene som klubbens yngste debutant noen gang. 

MØTTE PRESSEN: Real Madrid-trener Carlo Ancelotti fikk i dag mange spørsmål om den usikre fremtida hans i den spanske hovedstaden. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
MØTTE PRESSEN: Real Madrid-trener Carlo Ancelotti fikk i dag mange spørsmål om den usikre fremtida hans i den spanske hovedstaden. Her fra en tidligere pressekonferanse. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Den nåværende rekorden tilhører Alberto Rivera. Han var 17 år og 114 dager gammel da han debuterte i 1995. Samtidig kan Ødegaard bli den første nordmannen til å aksle den tradisjonsrike hvite trøya.

Skulle 16-åringen i tillegg finne veien til mål, vi han også slette Raúl Gonzales rekord som klubbens yngste målscorer fra 1994. Raúl var 18 år og 113 dager da han puttet sitt første for «Los Blancos».

Presset Ancelotti Mens kampen mot Getafe kan bli Ødegaards første for Real Madrid, kan den også bli Ancelottis siste. Flere medier har allerede rapportert at den italienske manageren får sparken når han skal møte klubbpresident Florentino Perez etter oppgjøret lørdag.

Det medførte at dagens pressekonferanse i hovedsak handlet om 55-åringen - og ikke en 16-åring fra Drammen.

- Vi skal ha et møte for å se på både min og klubbens framtid enten på søndag eller mandag, bekrefter Ancelotti.

- Hvordan vil du oppsummere tiden din i Real Madrid?

- I løpet av disse to årene har jeg opplevd både gode og vanskelige øyeblikk. Alt i alt har det vært veldig, veldig bra. Jeg vil ikke tenke på de triste øyeblikkene. Jeg har gitt alt jeg har og har god samvittighet for det jeg har gjort her, sier Ancelotti.

- Jeg har lest rykter om andre folk som skal erstatte meg, men det overrasker meg ikke. Folk får lov til å si hva de vil. Jeg blir ikke sur for det. Jeg bryr meg ikke om aviser skriver om andre managere. Slik er det hvert eneste år.

Takket spillerne Ancelotti ble også spurt om det var noe konkrete endringer han ville gjøre, om han likevel skulle få fortsette som Real Madrid-trener.

- Det er vanskelig å si. Det må vi analysere. Vi må kanskje gjøre noen forandringer i spillergruppa. Det er kanskje detaljer som kunne vært annerledes. Jeg tror fortsatt på måten jeg jobber på.

- Hva synes du om at spillerne snakker varmt om deg?

- Jeg har alltid hatt et godt forhold til spillerne. Jeg takker dem for de fine ordene de sier om meg. Dette er klubbens avgjørelse, så spillerne har ikke nødvendigvis noe med den. 

- Føler du dette er din siste pressekonferanse som Real Madrid-trener?

- Jeg tenker fortsatt på hvordan vi kan forbedre oss og at jeg skal fortsette å bo i Madrid. Det er fantastisk her. Jeg skal ta en evaluering med presidenten etter kampen, sier Ancelotti.