I HARDT VÆR: Vålerenga og Kjetil Rekdal har det tøft om dagen. Her er Rekdal med «Moa». Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
I HARDT VÆR: Vålerenga og Kjetil Rekdal har det tøft om dagen. Her er Rekdal med «Moa». Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Da Rekdal fjernet Grindheim svarte VIF-styret med å frata Stig Ove Sandnes det sportslige ansvaret

Torsdag fjernet Kjetil Rekdal VIF-kaptein Christian Grindheim fra laget mot Strømsgodet. Fredag brukte VIF-styret øksa på Stig Ove Sandnes.

OPPRYDNINGSAKSJONEN I VÅLERENGA er blitt en offentlig oppvask og foregår på to fronter. Begge har like stor prioritet internt i klubben. Det er på mange måter nå eller aldri på Valle. Igjen. Og mens Kjetil Rekdal har det hele og fulle ansvaret for å få fotballaget på beina og svarer til klubbeier Tor Olav Trøim for det, har Trøim og VIF-styret selv tatt grep om å løse de andre problemene.

Det forteller at Trøim mener alvor.

Og at han forplikter seg til Vålerenga.

TORSDAG KUNNE DAGBLADET melde at et av Kjetil Rekdals umiddelbare grep var å vrake kaptein Christian Grindheim til kveldens kamp mot Strømsgodset. Det var et sjokk.

I DAG KAN Dagbladet fortelle at tidligere klubbdirektør Stig Ove Sandnes, som 1. februar tok hovedansvaret for Vålerengas stadionutbygging i tillegg til å ha en slags halv stilling som sportsdirektør, fredag mistet alt sportslig ansvar med umiddelbar virkning. Det er også en overraskelse. Men når det gjelder Vålerenga har håret sluttet å reise seg på hodet mitt.

Der kan alt skje.

Til alle tider.

I UTGANGSPUNKTET SKULLE Stig Ove Sandnes styre VIF-sporten med en hånd på rattet fram til første april. Omtrent på det tidspunktet ble avtalen forlenget til første august. Men fredag, omtrent samtidig som Kjetil Rekdal sto skolerett for alle norske medier og begrunnet sin handling i Grindheim-saken, ble Sandnes strippet for sportslig ansvar.

Etter det jeg forstår kom fra avgørelsen fra høyeste VIF-hold.

DET ER INGEN hemmelighet at Vålerenga har en slags midlertidig administrasjon. Daglig leder Morten Nydal, som overtok da Stig Ove Sandnes gikk til stadionutbyggingen, sitter etter det jeg forstår på en ett års kontrakt. I kulissene jobbes det iherdig med å få på plass en ny administrasjon og en helt ny sportslig ledelse. Mens det i offenligheten synes å være kaos, uro og splittelse som preger klubben.

Et inntrykk som skaper spekulasjoner om at alle er i fare.

VÅLERENGA SPILLER MOT Strømsgodset på Marienlyst kl. 18.00. Blir det ikke poeng i den kampen vil du snart lese nye kapitler om at Kjetil Rekdal lever på lånt tid.

 

Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.