Da Riise slo lompepasninger på 40 meter

- Bortekampen mot Moldova var horribel.

BISLETT (Dagbladet.no): Venstrebeinet til John Arne Riise skyter hardere enn de fleste fotballspillere i verden. Under normale omstendigheter sparker han ballen lenger enn Andreas Thorkildsen kaster spyd - men bortekampen mot Moldova 30. mars 2005 var alt annet enn normal.

Et voldsomt snøvær gjorde kampen til en parodi, og mesteparten av tiden forsøkte Norge å dælje ballen opp fra John Arne Riise, i håp om at noe skulle skje.

Problemet var bare at Liverpool-proffen ikke maktet å løfte ballen fra bakken.

- Når John Arne Riise har problemer med å slå ballen 40 meter er det noe som ikke stemmer, sa Steffen Iversen til Dagbladet.

Etter kampen løp Riise rett i bussen og nektet å snakke med noen. Frustrasjonen var enorm.

- Vinner ni av 10 ganger

På dagens landslagstrening fikk Riise værprognosene for lørdagsmatchen levert av Dagbladet.no. 16 varmegrader fire timer før kampstart er betryggende.

Men Riise tenker med gru tilbake på kampen som nesten var dømt til å ende 0-0.

Da Riise slo lompepasninger på 40 meter

- Horribelt, minnes han.

- Det var ikke noe som het tilslag. Det var umulig å spille fotball, og det var umulig å sparke ballen.  Jeg håper det blir OK vær og forhold denne gangen, og at den kampen var et engangstilfelle, smiler Riise.

Erik Hagen spilte også snøballkampen i Moldova. Og selv om Zenit-stopperen er vant med tøffe værbehold i Russland, kan han vanskelig huske å ha vært med på noe verre.

- At det blir bedre spillforhold nå sier seg selv. Da skal vi være et mye bedre lag enn Moldova.

- Er dette et lag vi bør slå ni av 10 ganger?

- Ja, det mener jeg, sier han til Dagbladet.no.

<B>SLEIT MED TILSLAGET:</B> John Arne Riise minnes med gru den forrige bortekampen mot Moldova.
<B>HÅPLØSE FORHOLD:</B> Disse 11 klarte ikke å skape en eneste målsjanse mot Moldova i snøværet for to og et halvt år siden.
<B>MARERITTKAMP:</B> Dagbladet 31. mars 2005: