STOPPET OPP: John Arne Riise valgte å gjøre det motsatte av mange andre i en av Oslos travleste gater. Han stoppet opp og tok seg tid til en uteligger. Foto: Bengt Arne Tangen
STOPPET OPP: John Arne Riise valgte å gjøre det motsatte av mange andre i en av Oslos travleste gater. Han stoppet opp og tok seg tid til en uteligger. Foto: Bengt Arne TangenVis mer

Da Riise stoppet ved en uteligger, tok Twitter helt av: - Viser hva slags menneske han er

John Arne Riise smelter hjerter i sosiale medier.

(Dagbladet): Fotballstjerna John Arne Riise har vært mye omtalt i norske medier. Og på godt og vondt har han svart på henvendelser i sosiale medier - og i medier generelt.

Det siste døgnet er det mest på godt at Riise blir omtalt. Han hylles nå i sosiale medier for å først ha krabbet til inntekt for Barnekreftforeningen, før han ble avbildet da han brukte tida si på en uteligger i Oslo sentrum.

Riise startet gårsdagen med å møte Ove Øderud ved Sofiemyr Stadion, for å hjelpe sistnevnte i krabbeprosjektet fra Lillestrøm til Larvik.

KRABBET: John Arne Riise krabber for kreftsaken på Sofiemyr etter at Ove Øderud tapte et veddemål. Øderud skal sammen med medhjelpere krabbe fra Lillestrøm til Larvik. Video: NTB Scanpix Vis mer

- Hyggelig å kunne bidra

Øderud inngikk nemlig et veddemål med sønnen sin, at dersom Leicester vant Premier League 2015/2016, skulle han krabbe den lange veien i sommer.

Til inntekt for Barnekreftforeningen stilte Riise opp, og etter 2.1 kilometer, i rekordfart (ifølge Eirik Soltvedt på Twitter), kunne den tidligere fotballspilleren si seg fornøyd.

Riise skriver i en e-post til Dagbladet at han en uke før hadde blitt kontaktet, og spurt om han var i Oslo. Det var han ikke, men han nølte ikke med å reise til hovedstaden.

- Planen var å krabbe én kilometer. Men jeg følte for å gjøre mye mer. Det var utrolig gøy å kunne gjøre noe nytt, men det viktigste var at jeg kunne bidra på en positiv måte, forteller han, og bekrefter at det ikke er særlig behagelig å krabbe på asfalt.

- Men jeg fikk god støtte underveis. Jeg vil alltid se positivt på å stille opp for slike saker, Alt for å hjelpe, sier en ydmyk Riise.

- Skulle bare mangle

BRUKER HELE SOMMEREN: Ove Øderud er i gang med første etappe på sin krabbetur fra Lillestrøm til Larvik. Årsaken er at han tapte et veddemål med sønnen om at Leicester ikke ville vinne Premier League. Video: NTB Scanpix Vis mer

Ikke mange timene senere ble Riise observert i Karl Johans gate i Oslo sentrum, der han satt på huk og snakket med en uteligger.

Ifølge forbipasserende satt Riise der i omlag fem minutter, og ga ham oppmerksomhet. Han skal også ha klappet hunden, og gitt penger til mannen.

Det har ført til en Twitter-storm, og hovedpersonen selv er ydmyk på mikrobloggnettstedet.

- Skulle bare mangle at man hjelper andre, svarte han, og takket for bildet.

- Håper han når sine drømmer

Riise forteller til Dagbladet at de to har felles interesser; fotball og hunder.

- Jeg har snakket med han flere ganger før. Jeg gir han både mat og penger som jeg håper hjelper ham. Å stille opp slik, ta seg en prat med de som ikke har det så bra, koster så lite. Jeg håper han når sine drømmer.