Da Rune Lange la opp fotballen, var dette det første han meldte seg til

Nå vil han verve flere blodgivere.

TRENGER FLERE: Rune Lange hadde bestemt seg for å bli blodgiver den dagen fotballkarrieren var over. Når Blodbussen stopper utenfor arbeidsstedet hans ved Storebrand på Lysaker, er han en av 290 Storebrand-ansatte som gir blod. Det ønsker Lange at enda flere også skal gjøre.Foto: John Rasmussen/ Dagbladet
TRENGER FLERE: Rune Lange hadde bestemt seg for å bli blodgiver den dagen fotballkarrieren var over. Når Blodbussen stopper utenfor arbeidsstedet hans ved Storebrand på Lysaker, er han en av 290 Storebrand-ansatte som gir blod. Det ønsker Lange at enda flere også skal gjøre.Foto: John Rasmussen/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LYSAKER (Dagbladet): Du kjenner ham best som målfarlig spiss for Tromsø og Club Brugge, men Rune Lange har scoert mål for Hartlepool, Trabzonspor og Fløya også. I tillegg er han toppscorer i Tippeligaen fra 1999.

Rune Lange levde lenge av skudd som ikke ble reddet. Nå, i blodgiverbussen utenfor arbeidsplassen hans i Storebrand, har den tidligere toppspissen skiftet drakt.

Denne gangen er det han som er i gang med å redde. Som fast blodgiver er han med på å redde livet til pasienter ved norske sykehus som er helt avhengig av blodoverføringer for å overleve. 

- Det er veldig viktig, syns jeg. Å vite at man hjelper personer som trenger det er jeg veldig glad for, og at jeg kan bidra med å gi blod er viktig for meg, sier Rune Lange til Dagbladet.

Bestemte seg tidlig Da Rune måtte legge fotballskoene på hylla i 2009 hadde han lenge visst at han skulle begynne som blodgiver. Begge foreldrene og broren hans var allerede blodgivere, så det å bidra til andre menneskers ve og vel gjennom å donere blod hadde han bestemt seg for allerede før den aktive karrieren hans var over.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer