FIKK KAMP, IKKE KONSERT: De som hadde møtt opp til åpningsfest i fanzonene i Marseille, fikk bare halve moroa etter at Putin ble involvert. <br>Foto: AFP / BERTRAND LANGLOIS / NTB Scanpix
FIKK KAMP, IKKE KONSERT: De som hadde møtt opp til åpningsfest i fanzonene i Marseille, fikk bare halve moroa etter at Putin ble involvert.
Foto: AFP / BERTRAND LANGLOIS / NTB ScanpixVis mer

Da russerne ringte Putin for å få sove, avlyste Marseille EM-konsertene i går kveld

Fryktet søvnløs natt.

Russlands EM-tropp i fotball har sin egen Jon Blund eller Ole Lukkøye i president Vladimir Putin. Alle kjente og ukjente triks i boken blir brukt for å sørge for at spillerne får nok søvn i forkant av kampene.

I forkant av lørdagens kamp mot England skal selveste Putin ha bli bedt om å bidra til skjønnhetssøvnen for Russlands håpefulle EM-spillere.

Mens superstjernen David Guetta rocket på Stade France fredag, var det samtidig meningen at 70-tallets diskolegende Cerrone skulle spille i fansonen i Marseille.

Fansonen rommer 80.000 mennesker, men det oppsto krise i den russiske leiren da de oppdaget at fansonen lå like ved hotellet deres. De var redd for at det ble svært lite søvn i forkant av EM-kampen mot England senere lørdag.

Russerne tok i bruk alle midler, og til og med president Putin ble kontaktet.

– Siden de til og med ringte Putin for å forsikre seg om at det ikke ble så høylytt, så besluttet vi å respektere deres ønske med å avlyse konserter, sa Marseille ordfører Jean-Claude Gaudin.

Rett før klokka 21 fredag kom beskjeden om at diskokonserten var avlyst. Begrunnelsen var kort og godt at Russlands spillerhotell lå like i nærheten og at konserten ville virke forstyrrende i lagets oppladning til England-kampen.

Cerrone returnerer i stedet til Marseille for å holde konsert på EMs finaledag 10. juli.

(NTB)