Da Schlierenzauer forsøkte å drepe Fannemel med blikket

Tilbake i favorittbakken.

STO ALENE PÅ TOPPEN: Gregor Schlierenzauer (til venstre) og Anders Fannemel. FOTO: NTB SCANPIX
STO ALENE PÅ TOPPEN: Gregor Schlierenzauer (til venstre) og Anders Fannemel. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Hopp, verdenscup, på NRK1 fra klokka 16.10

LILLEHAMMER (Dagbladet): Med 4. plass i verdenscupen sammenlagt, er Anders Fannemel (23) den beste norske hopperen så langt i sesongen.

Klokka 16.15 i ettermiddag er det nytt renn, denne gangen på Lillehammer.

- Det er her jeg har gjort de beste hoppene mine. Jeg har over tusen hopp i bakken, og kjenner den ekstremt bra, sier Fannemel til Dagbladet.

Alene igjen Du har sikkert hørt om ham lenge. Men totalt i karrieren har Fannemel bare én pallplassering i verdenscupen. Den kom på Lillehammer 25. november 2012.

Den da noe mer urutinerte Hornindal-hopperen sto alene igjen på toppen sammen med hoppstjerna Gregor Schlierenzauer. Østerrikeren har 52 seire i verdenscupen.

Og det som skjedde der oppe på toppen var kanskje ikke helt etter boka. To hoppere igjen. Mann mot mann. Det var nå rennet skulle avgjøres. Til vinneren ventet som vanlig en stor pengepremie. Heder. Ære. TV-kameraenes oppmerksomhet.

- Han kikket ekstra lenge på meg, og forsøkte å psyke meg ut. Og muligens klarte han det, fortalte Fannemel til Dagbladet etterpå.

Les om dramaet her

0,1 poeng Nordmannen gjennomførte to svev på 140 og 134 meter. Østerrikeren strakk seg til 141 og 137 meter. Til slutt skilte det 0,1 poeng i Schlierenzauers favør.

Erglich!

- Det skal ikke skje igjen. Neste gang håper jeg at jeg får 0,1 poeng i min favør, sier Fannemel.

I dag tilføyer han at Schlierenzauer er ekstremt opptatt av utstyr, og at dette også kan ha ligget til grunn for blikket han sendte ham.

- Han sjekker ut om vi har noen lure triks eller ikke. Utstyret blir stadig bedre. Det er kjekt å vite hva konkurrentene driver på med. Oppe på toppen er mulighetene for dette gode, påpeker Fannemel.

17. plass Han har kommet mye bedre i gang med sesongen enn Schlierenzauer, som bare ligger på 17. plass i sammendraget. Det er sjokkerende dårlig til ham å være.

- Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ligge så bra an etter to helger. Klingenthal (Tyskland) og Kuusamo (Finland) er bakker jeg vanligvis ikke gjør det så bra i.

Fannemel fortsetter:

- Jeg har hatt sju-åtte dårlige hopp denne sesongen, men likevel vært blant topp ti. Det er et godt tegn.

Pallplassering - Hva forventer du på Lillehammer?

- Dette er en helg jeg har pekt ut som der jeg ønsker å være god. Målet er en pallplassering. Resten av sesongen vil jeg være blant topp ti.  

Simon Ammann fra Sveits leder verdenscupen foran Noriaki Kasai og Roman Koudelka.

Også i morgen er det individuelt renn i den store bakken på Lillehammer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer