Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Scott (31) døde, gikk kollegaen amok på Twitter. Nå får han svi

Tyan Booth fratatt bokselisensen.

DØDE ETTER SEIEREN: Bokseren Scott Westgarth. Foto: Pa Photos/Nick Potts/NTB Scanpix
DØDE ETTER SEIEREN: Bokseren Scott Westgarth. Foto: Pa Photos/Nick Potts/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Scott Westgarth så ut til å være i storform da han bokset mot Dec Spellman i Doncaster lørdag kveld. Det la dommerne også merke til.

De ga briten en poengseier i kampen som handlet om å få en mulighet til å kjempe om tittelen som Storbritannias beste utøver i lett tungvekt.

- Jeg gjør dette for moro skyld, ikke fordi jeg tror jeg er verdens beste bokser. Jeg er glad for at vi klarte å gi tilskuerne et bra show, sa Westgarth selv etter oppgøret.

ble han plutselig uvel. En sykebil hentet ham, men legene på sykehuset Royal Hallamshire kunne ikke gjøre noe.

Kontroversielle meldinger

Søndag morgen kom meldingen om at 31-åringen var død. Det skapte reaksjoner i boksemiljøet verden over, og blant de som tok til Twitter var Tyan Booth.

Der de andre kom med kondolanser, hadde Booth et helt annet budskap.

- Om det var meg som hadde dødd, hadde mange satt pris på det, skrev den trettifire år gamle bokseren i den første av en serie meldinger.

«Døv, dum og blind»

Deretter rettet Booth kritikk mot Gerald McClellan.

Den tidligere verdensmesteren i mellomvekt ble blind og nesten helt døv etter en boksekamp med Nigel Benn for 23 år siden, og er i dag ikke i stand til å klare seg uten pleie fra sin egen søster, ifølge Chicago Tribune.

Booth uttrykte, ifølge Independent, at han var glad for at Gerald McClellan «døvstum og blind» og at McClellan sitter i en rullestol.

Det satte sinnene i kok på sosiale medier, hvorpå Twitter-meldingene også ble behandlet av The British Boxing Board of Control (BBBofC).

Ble suspendert

​BBC skriver at organet har besluttet å frata Tyan Booth bokselisensen. De har også bedt Booth om å fjerne Twitter-meldingene. Kanalen siterer samtidig Robert Smith, som er generalsekretær for BBBofC, på følgende:

- Jeg har snakket med de involverte legene og de som var ansvarlige for lørdagens boksekamp, og er fornøyd med at alle prosedyrer ble fulgt. Det som har hendt er forferdelig. Mine kondolanser går til Scott Westgarths familie.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!