Da skotsk journalist spurte om Mjøndalen, ble han korrigert av Deila

«Tredve femti, yes!»

BESTO PRØVEN: Ronny Deila brølte ut i en blanding av glede, lettelse og tilfredshet da Leigh Griffiths sendte laget opp i 1-0 tidlig i kampen. Foto: Lynne Cameron / AP / PA / NT Scanpix
BESTO PRØVEN: Ronny Deila brølte ut i en blanding av glede, lettelse og tilfredshet da Leigh Griffiths sendte laget opp i 1-0 tidlig i kampen. Foto: Lynne Cameron / AP / PA / NT Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Celtic-Rangers 2-0 (2-0)

GLASGOW (Dagbladet): Celtic skapte fire-fem svære sjanser før pause, Rangers skapte ingenting verken før eller etter - og sånn ble det i dag en stødig favorittseier for Celtic og manager Ronny Deila i nordmannens første Old Firm.

På pressekonferansen etter kampen uttrykte 39-åringen tilfredshet med hvordan laget hadde framstått mot Glasgow-rivalen.

- Det kan ikke ble bedre. En veldig god dag. Det var en ufattelig atmosfære, og spillerne var ufattelig fokuserte. Vi presterte veldig bra. Jeg er stolt av gutta, sier Deila - og fortsetter:

- 2-0 var et greit resultat. Vi hadde fire sjanser og scoret to mål. Vi skapte ikke like mange etter pause, men de hadde heller ingen skudd på mål.

Klaget på banen På spørsmål om han ba spillerne legge seg dypere i andre omgang, svarte Deila:

- Nei. Jeg sa at vi skulle gå for tre. Vi skulle drepe kampen. Men det gjorde vi på en annen måte - ved å være solide bak. Vi ønsket å angripe mer, men jeg må komme med en unnskyldning også. Det var vrient å spille og underholde på denne matta. Den var ikke av en sånn forfatning som en ligacupsemifinale skal spilles på, sa han bestemt.

På forhånd av kampen uttrykte Ronny Deila at han selv hadde erfaring med lokaloppgjør. I Buskerud er det Strømsgodset og Mjøndalen som gjelder. Eller «3050», som Mjøndalen kalles i Godset-kretser.

- Vi bruker bare postnummeret deres, forklarte Deila før Old Firm.

Etter seieren i dag tok en skotsk journalist ordet:

- Er dette større enn å slå «Mjondalen»?

- Yes. «Tredve femti», yes, korrigerte en seierssmilende Deila, fremdeles totalt avvisende til å benevne gamlerivalen med dens mer vanlige navn, før han innrømmet at joda, Old Firm foran 52 000 var større.

Om forskjellene fra Norge Da Deila etterpå snakket med norsk presse, snakket han om forskjellene på kravene i Norge og Skottland:

- Det har vært veldig annerledes, sier Deila når Dagbladet spør om de første seks månedene i Celtic har vært tøffere enn ventet.

Han fortsetter:

- Jeg har opplevd hva toppidrett er på dette nivået, når det kommer til resultater. Du kan prate om utvikling, men hvis du taper en kamp, er det bare å glemme utvikling. For da stopper alt. Du må vinne og utvikle deg. Det å ha et kortsiktig perspektiv på å vinne samtidig som du klarer å legge stilen og klubben inn i din retning, er en veldig vanskelig balansegang. Da trenger du å ha tid til å reflektere og hele tida lese mennesker, og samtidig ha overskudd. Det har vært utfordrende - men veldig lærerikt.

- Hva vil du huske best fra din første Old Firm?

- Det er vrient å si på sparket - jeg trenger tid til å reflektere mer over det. Men det trykket som var rett før kampstart, da kjente jeg følelsene komme. Da ble jeg rørt. Da skjønte jeg hvor stort det er.

- Ønsker du Rangers opp igjen, når du ser hvor mye Old Firm betyr for så mange?

- Vi spiller mot de lagene som er i Premier League. Per dags dato er Rangers på nivå to. Dette handler også om respekten for de andre. De beste spiller der de hører hjemme, og de beste er de som er i toppdivisjonen akkurat nå.

Skuffet Rangers-boss - Jeg er skuffet over målene vi slipper inn, spesielt det første, sier en langt mer nedsunket Rangers-manager Kenny McDowall.

Det kom allerede etter ni minutter, og fra da av var Celtic mange hakk bedre enn de blå.

- Førsteomgangen ble vanskelig. Vi gjorde en endring i pausen, og da spilte vi bedre. Vi jaget redusering. Det ville blitt interessant om vi hadde scoret, men vi klarte ikke bryte igjennom, sier McDowall.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer