Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da smertene ble for store brøt Norstad Moen og sprang inn på hotellet

Ingen norske medaljer på distansen.

BRØT: En vond hofte stoppet Sondre Norstad Moen. Her fra OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
BRØT: En vond hofte stoppet Sondre Norstad Moen. Her fra OL i Rio i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN (Dagbladet): Både Sondre Norstad Moen og Weldu Negash Gebretsadik ble tvunget til å bryte dagens maraton i friidretts-EM i Berlin.

Mens det fortsatt var usikkert hvorfor Gebretsadik brøt da NRK snakket med sportssjef Håvard Tjørholm, var det en vond hofte som stoppet Norstad Moen.

- Sondre har vondt i en hofte og klarte dessverre ikke springe mer i dag. Han så for seg mange ulike scenarioer, og dette var nok en av dem. I dag gikk det ikke, sa Tjørholm til NRK.

Moen selv synes det var ekstremt surt å bryte i dag.

- Jeg kjente smerter i hofta underveis. Jeg forsøkte å justere steget for å unngå smerte, men det ble bare verre. Kroppen føltes veldig, bra, det er ekstremt surt å måtte bryte, sier Moen i en SMS via pressesjefen.

Nordmannen brøt ved drikkestasjon nummer to. Ifølge svenske Aftonbladet ligger hotellet til Norstad Moen like ved, noe som gjorde at 27-åringen brøt løpet og løp rett inn på hotellrommet sitt.

- Ja, han tok «the short way», bekrefter pressesjef Morten Olsen til den svenske avisa.

Gebretsadik forteller at han i utgangspunktet følte seg veldig bra i dag.

- Men etter 22 kilometer fikk jeg enorme smerter i låret som gjorde det umulig å løpe videre. Nå er jeg bare lei meg og sint, sier Gebretsadik etter løpet.

Sto over 10 000 meter

Sondre Norstad Moen satset alt mot dagens maraton. Nordmannen har tidligere også løpt 10 000 meter, men i år valgte 27-åringen å droppe denne distansen for å satse alt på maraton.

Moen lå lenge i tetgruppa, men så dabbet han av.

Allerede etter drøye 20 kilometer så det ut til at Moen skulle gi seg. Nordmannen så inn i kameraet som kom opp på siden av ham, viste tommelen ned og tok seg til magen.

Jann Post og kommentatormakkerne hans på distansen konkluderte med at det kunne være enten idrettsbrokken Moen har slitt med eller en lyskeskade.

Snakket til kameraet

27-åringen klatret seg opp til tetgruppa flere ganger, men klarte ikke å holde følge. Etter en time og 20 minutter i løypa kunne man se Moen snakke til kameraet, der han ga beskjed om trøbbelet han hadde.

BRØT: Også Weldu Negash Gebretsadik måtte gi slipp på medaljedrømmen på maraton. Foto: AP Photo/Martin Meissner
BRØT: Også Weldu Negash Gebretsadik måtte gi slipp på medaljedrømmen på maraton. Foto: AP Photo/Martin Meissner Vis mer

- Dette er som jogging, men jeg klarer ikke holde følge, sa Moen og siktet til at han ble hindret av skade til å gi mer gass og holde seg i tetgruppa.

Lenge var Gebretsadik også med i teten, men han også slet med å holde følge.

Gebretsadik satset på 10 000 meter til årets EM, ikke maraton.

Ny mesterskapsrekord

Koen Naert fra Belgia vant dagens maraton med tida 2,09:51. Med det gikk han under den magiske 2,10-grensa og tok ny mesterskapsrekord.

- Det er morsomt å se. Det betyr så mye, sa Jann Post da Naert løp i mål med det belgiske flagget.

Sveitsiske Tadesse Abraham tok også med seg et flagg på oppløpet da han tok sølv med tida 2,11:24.

Italienske Yassine Rachik tok personlig rekord med tida 2,12:09 og var både en lykkelig og sliten mann da han kom i mål. Han ble møtt av vinner Koen da han kom over streken, men maktet ikke holde seg på beina.

Rachik fikk raskt hjelp og kom seg opp på beina etter få sekunder, men like etter måtte han legge seg ned på bakken igjen.