Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Branns storhandling på deadline day

Da spillere ble signert på løpende bånd, fikk sportssjefen et komisk problem

Brann gjorde det klokkeklart at de vil være med og kjempe om gull før det norske overgangsvinduet stengte. Men samlebånd-handlingen ga sportssjef Rune Soltvedt et komisk problem.

DRAKTBYTTE: Branns sportssjef Rune Soltvedt (til venstre) sammen med Jesper Löfgren - som er klar for Brann fra 1.januar 2019.
DRAKTBYTTE: Branns sportssjef Rune Soltvedt (til venstre) sammen med Jesper Löfgren - som er klar for Brann fra 1.januar 2019. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det gikk hett for seg i korridorene på Brann Stadion onsdag kveld, da det norske overgangsvinduet stengte.

Brann kjøpte rett og slett spillere i rekordtempo de to siste dagene av vinduet.

Da røyken hadde lagt seg, hadde følgende spillere bestemt seg for å ta turen til byen mellom de sju fjell enten nå eller i januar:

Thomas Grøgaard (Odd), Daouda Bamba (Kristiansund), Christian Eggen Rismark (Ranheim), Ruben Yttergård Jenssen (Groningen), Halldor Stenevik (tilbake fra lån), Kristoffer Løkberg (Ranheim, inn 1. januar), Håkon Opdal (Start, inn 1. januar) og Jesper Löfgren (Mjällby, inn 1. januar)

Draktbytte

Det ble noen hektiske dager for Branns støtteapparat. Kontrakter skulle signeres, papirer ble sendt inn, spillere skulle transporteres og bilder skulle bli tatt.

Den 15. august presenterte Brann tre spillere.

FØRSTE BYTTE: Gule er kult, og Soltvedt fikk vist fram klubbsponsoren Nike sammen med Håkon Opdal. Foto: Brann
FØRSTE BYTTE: Gule er kult, og Soltvedt fikk vist fram klubbsponsoren Nike sammen med Håkon Opdal. Foto: Brann Vis mer

Men én ting rakk sportssjef Rune Soltvedt å forandre på alle bildene.

Overdelen.

På alle bildene har han på seg forskjellige gensere.

Det ble selvfølgelig lagt merke til i sosiale medier, og Soltvedt lo godt av bildene selv da Dagbladet snakket med ham om det.

ANDRE BYTTE: Soltvedt sammen med Daouda Bamba, som kommer til Brann fra Kristiansund. Foto: Brann
ANDRE BYTTE: Soltvedt sammen med Daouda Bamba, som kommer til Brann fra Kristiansund. Foto: Brann Vis mer

- Jeg hadde lyst til å vise fram kolleksjonen min. Jeg så det fikk oppmerksomhet, og det var veldig morsomt, sier han med et glimt i øyet.

Soltvedt byr opp til dans på spørsmålet, og fortsetter:

- Jeg har alltid hatt lyst til å være modell, og selv om jeg trodde at Dressmann var mer i min målgruppe – tenkte jeg at jeg måtte gjøre et forsøk for Nike nå. Det var veldig tilfeldig at jeg brukte forskjellige overdeler, men det er godt å kunne le av det. Det var vittig.

TREDJE BYTTE: Det skal ikke stå på gensere med striper i ulike farger. Her er Soltedt sammen med Christian Eggen Rismark, som ble hentet fra Ranheim. Foto: Brann
TREDJE BYTTE: Det skal ikke stå på gensere med striper i ulike farger. Her er Soltedt sammen med Christian Eggen Rismark, som ble hentet fra Ranheim. Foto: Brann Vis mer

- Hvordan var de siste 48 timene av overgangsvinduet for dere?

- Det var ekstremt travelt, som om vi var midt i Sinsen-krysset en periode der. Det var heftig, men artig. Det ligger mye arbeid bak, som skjer i det stille. Det er en krevende dag, og det var krevende i halvannen måned. Det gikk så hett for seg den siste dagen at vi nesten måtte styre flytrafikken på Flesland. Det er en av de mest spesielle dagene jeg har opplevd.

Måtte handle

Over til noe litt mer seriøst.

Det er meget jevnt i toppen av eliteserietabellen når 18 av 30 kamper er spilt. Brann topper med 38 poeng. Bak følger Rosenborg (37), Haugesund (34), Molde (33) og Sarpsborg (32).

Med andre ord: Det blir et rotterace i høst om hvem som vinner årets eliteserie. Bookmakerne har Rosenborg som favoritt, og bak følger Brann og Molde.

Norsk Eliteserie
Brann18115228-1738
Rosenborg18114330-1337
Haugesund18104430-2134
Molde18103538-2033
Sarpsborg1895435-2132
Ranheim1893629-3130
Tromsø1882828-2426
Kristiansund1866624-2524
Vålerenga1866622-2924
Odd1864826-2322
Strømsgodset1856729-2621
Bodø/Glimt1847720-2319
Lillestrøm1836918-2915
Stabæk1836918-3215
Start18431115-3515
Sandefjord18241216-3710

Soltvedt forteller til Dagbladet at Brann følte at de måtte ut og hente spillere:

- Vi har fått inn mange kvalitetsspiller, men det trengte vi også. Vi hadde en tynn stall etter at flere spillere ble solgt (Sivert Heltne Nilsen, Jonas Tillung Fredriksen, Sander Christiansen, Jonas Grønner), i tillegg til at vi har noen småskader. Vi ville handle, og fikk inn kvalitetsspillere som vil bidra bra i høst.

- Så nå antar jeg målsettingen er å kjempe helt i toppen?

- Det var bra du sa helt i toppen, for vi er allergisk mot det andre ordet. Vi har et godt utgangspunkt for en god høst nå.

- Hvorfor kommer så mange spillere helt på slutten av vinduet?

- Det var et krevende overgangsvindu. Det var noen vi ønsket sterkt å hente, men klubbene og spillerne har ofte litt mer is i magen tidlig i vinduet. Kanskje er de interessert i å selge/dra til utlandet også. Så blir det alltid et tidspress mot slutten av vinduet, for plutselig har ikke alle så gode kort lenger, forklarer Soltvedt.

Han fortsetter:

- Vi har vært rolige selv også, for selv om vi ville forsterke, ville vi ha de riktigere typene. Det var litt tilfeldigheter nå også, plutselig åpner det seg opp noen muligheter fra Ranheim og Kristiansund. Vi hadde gode forhandlinger med dem.

Allerede søndag venter en tøff utfordring for Brann. Da kommer Sarpsborg til Bergen.

Slik ser hele den nittende runden ut:

19.08: Kristiansund–Rosenborg, Brann–Sarpsborg 08, Lillestrøm–Haugesund, Ranheim–Sandefjord, Stabæk–Molde, Strømsgodset–Start, Vålerenga–Tromsø. 20.08: Bodø/Glimt–Odd