ERKERIVALER: Boston Red Sox og trener John Farrell har jukset til seg informasjon i baseball ved hjelp av klokker. Det får erkerivalen til å rase. Her kaster Doug Fister ballen. Foto: Andy Marlin-USA TODAY Sports
ERKERIVALER: Boston Red Sox og trener John Farrell har jukset til seg informasjon i baseball ved hjelp av klokker. Det får erkerivalen til å rase. Her kaster Doug Fister ballen. Foto: Andy Marlin-USA TODAY SportsVis mer

Juks i baseball med Apple Watch

Da spillerne så ned på klokkene sine, fattet rivalen mistanke. Nå brygger det opp til full baseball-krig

Det er ikke helt uvanlig at baseball-lag spionerer på hverandre. Men å gjøre det ved hjelp av teknologi, er juks.

(Dagbladet): Boston Red Sox og New York Yankees omtales som erkerivaler i amerikansk baseball - forholdet er på grensen til direkte fiendtlig.

Nå har forholdet blitt enda verre. Ifølge New York Times er det ikke uvanlig at lag spionerer på hverandre i baseball-ligaen, men Red Sox har nå tatt et steg som viser seg å være hakket for drøyt.

Red Sox har nemlig gjennom en periode brukt Apple-klokker til å stjele informasjon fra hovedsakelig Yankees, men også andre motstandere. Dette har Red Sox nå innrømmet, og venter seg en straff. Ifølge Boston Herald er det foreløpig usikkert hvor strengt laget vil bli straffet.

- Det har alltid foregått et spill bak kulissene, men bruk av elektroniske hjelpemidler er å gå for langt, sier Yankees-spiller Brett Gardner til USA Today.

Red Sox leder for øvrig ligaen i øst, og er på stø kurs mot sluttspillet. Yankees ligger på en andreplass.

SKAPER HARME: Dette er klokka som skaper harme i amerikansk baseball. Foto: REUTERS/Stephen Lam
SKAPER HARME: Dette er klokka som skaper harme i amerikansk baseball. Foto: REUTERS/Stephen Lam Vis mer

Svarte med samme mynt

Major League Baseball (MLB) har etterforsket saken, og har konkludert med at Red Sox rett og slett har jukset. Blant annet har de brukt klokkene til å stjele håndsignaler, som kommer godt til nytte i baseball.

Det var Yankees som informerte ligaen om skandalen, og leverte en lengre video fra et nylig møte mellom de to. Ifølge New York Times har laget lenge mistenkt at rivalen har stjålet signalene deres. Videoen viste at spillerne gjentatte ganger så ned på Apple-klokka si, før spillerne signaliserte til hverandre hva slags kast Red Sox var i ferd med å foreta seg.

Konfrontert med dette, innrømmet Red Sox jukset, som har pågått i flere uker. Men så svarte de med samme mynt:

New York Times skriver at Red Sox svarte med å legge inn en klage på at Yankees brukte kameraer for å stjele tegn underveis i kamper. MLB har foreløpig ikke behandlet den påstanden.

Full krig

Yankees benekter dette:

- Aldri i verden. Det gjør vi ikke, sier trener Joe Giardi ifølge USA Today.

Rivaliseringen mellom lagene er dermed brennhet. Og saken har selvfølgelig fått sitt eget navn i sosiale medier: «Apple-gate».

Natt til onsdag spilte Red Sox en uvanlig lang kamp mot Toronto Blue Jays, men vant. Da kampen strakk seg ut, gikk selvfølgelig «Apple-gate» sin seiersgang på Twitter: