<strong>TAR OVER TROMSØ:</strong> Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt tar over Tromsø etter at Agnar Christensen fikk sparken.
Foto Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
TAR OVER TROMSØ: Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt tar over Tromsø etter at Agnar Christensen fikk sparken. Foto Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX Vis mer

- Da spørsmålet kom klarte jeg ikke å si nei

Nilsen og Rushfeldt tar over Tromsø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt er Tromsøs nye trenerteam etter at Agnar Christensen fikk sparken fra den nedrykkstruede klubben. De skal lede klubben ut denne sesongen.

- De har lang og god fartstid i klubben. Det er viktig for oss å bruke den erfaringen, sier styreleder Bjørn Nilsen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Klarte ikke si nei Christensen er den første treneren som får sparken i årets eliteserie.

- Det er spesielt å ta over for akkurat han (Agnar Christensen). Men nå er klubben kommet i denne siutasjonen. Da henvendelsen kom om å hjelpe måtte jeg si ja, sier Steinar Nilsen.

Nilsen er hovedtrener og får med seg Sigurd Rushfeldt som assistent.

- Dette blir ikke veldig nytt for meg, for jeg har vært assistent en stund, sier Rushfeldt.

Steinar Nilsen sier han ble spurt om å bli hovedtrener natt til tirsdag.

- Det var viktig å få med Sigurd. Vi har lyst til å bidra og hjelpe klubben. Vi tror på denne spillergruppa og vil løse dette en best mulig måte, sier Steinar Nilsen.

- Det er ingen som har planlagt å komme i denne siutasjonne. Jeg er glad i denne klubben og da spørsmålet kom klarte jeg ikke å si nei. Jeg fikk spørsmålet sent i går kveld, sier den nye TIL-treneren.

Nilsen var Tromsø-trener fra 2005 til 2008. Da gikk han til Brann, men ble sparket etter bare halvannet år i jobben.

Sliter i serien Christensen ble forfremmet fra assistent- til hovedtrener foran årets sesong. Da overtok han etter Per-Mathias Høgmo. Christensen hadde kontrakt ut neste sesong.
- På bakgrunn av klubbens utfordrende tabellsituasjon har Agnar Christensen og Tromsø IL i dag kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene, skriver TIL i en pressemelding, som er underskrevet av styreleder Bjørn Nilsen og administrerende direktør Vegard Berg-Johansen.

Søndag tapte Tromsø 2-3 hjemme mot Start. TIL har tatt kun seks poeng på sine tolv siste kamper og sliter i bunnen av eliteserien.

Laget ligger på kvalifiseringsplass og er kun ett poeng foran Hønefoss, som ligger under streken. Opp til trygg plass skiller det fire poeng.
 

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer