- Da spørsmålet kom klarte jeg ikke å si nei

Nilsen og Rushfeldt tar over Tromsø.

TAR OVER TROMSØ: Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt tar over Tromsø etter at Agnar Christensen fikk sparken.
Foto Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIX
TAR OVER TROMSØ: Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt tar over Tromsø etter at Agnar Christensen fikk sparken. Foto Rune Stoltz Bertinussen / SCANPIXVis mer

Steinar Nilsen og Sigurd Rushfeldt er Tromsøs nye trenerteam etter at Agnar Christensen fikk sparken fra den nedrykkstruede klubben. De skal lede klubben ut denne sesongen.

- De har lang og god fartstid i klubben. Det er viktig for oss å bruke den erfaringen, sier styreleder Bjørn Nilsen på en pressekonferanse tirsdag formiddag.

Klarte ikke si nei Christensen er den første treneren som får sparken i årets eliteserie.

- Det er spesielt å ta over for akkurat han (Agnar Christensen). Men nå er klubben kommet i denne siutasjonen. Da henvendelsen kom om å hjelpe måtte jeg si ja, sier Steinar Nilsen.

Nilsen er hovedtrener og får med seg Sigurd Rushfeldt som assistent.

- Dette blir ikke veldig nytt for meg, for jeg har vært assistent en stund, sier Rushfeldt.

Steinar Nilsen sier han ble spurt om å bli hovedtrener natt til tirsdag.

- Det var viktig å få med Sigurd. Vi har lyst til å bidra og hjelpe klubben. Vi tror på denne spillergruppa og vil løse dette en best mulig måte, sier Steinar Nilsen.

- Det er ingen som har planlagt å komme i denne siutasjonne. Jeg er glad i denne klubben og da spørsmålet kom klarte jeg ikke å si nei. Jeg fikk spørsmålet sent i går kveld, sier den nye TIL-treneren.

Nilsen var Tromsø-trener fra 2005 til 2008. Da gikk han til Brann, men ble sparket etter bare halvannet år i jobben.

Sliter i serien Christensen ble forfremmet fra assistent- til hovedtrener foran årets sesong. Da overtok han etter Per-Mathias Høgmo. Christensen hadde kontrakt ut neste sesong.
- På bakgrunn av klubbens utfordrende tabellsituasjon har Agnar Christensen og Tromsø IL i dag kommet til enighet om å avslutte arbeidsforholdet mellom partene, skriver TIL i en pressemelding, som er underskrevet av styreleder Bjørn Nilsen og administrerende direktør Vegard Berg-Johansen.

Søndag tapte Tromsø 2-3 hjemme mot Start. TIL har tatt kun seks poeng på sine tolv siste kamper og sliter i bunnen av eliteserien.

Laget ligger på kvalifiseringsplass og er kun ett poeng foran Hønefoss, som ligger under streken. Opp til trygg plass skiller det fire poeng.