TRENTE ALTERNATIVT: Stefan Johansen (t.h.), her med Martin Ødegaard, trente alternativt i dag på grunn av kinken i nakken. Bildet er fra en tidligere landslagstrening. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
TRENTE ALTERNATIVT: Stefan Johansen (t.h.), her med Martin Ødegaard, trente alternativt i dag på grunn av kinken i nakken. Bildet er fra en tidligere landslagstrening. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

Da Stefan Johansen våknet opp på lørdag, kunne han nesten ikke bevege hodet

Håper likevel å spille mot Malta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

LILLESTRØM (Dagbladet): Stefan Johansen er blitt en helt sentral brikke på Per-Mathias Høgmos landslag de siste par årene.

24-åringen gjorde sine saker godt i seirene mot Bulgaria og Kroatia tidligere i høst, og er selvskreven på laget mot Malta på lørdag.

Hvis han er spilleklar, riktignok. Det er det nemlig langt fra sikkert at Celtic-spilleren er.

Han sto over Celtics seier mot Hamilton i den skotske ligaen i helga på grunn av kink i nakken.

- Akkurat nå hangler jeg litt. Jeg har vært stiv i nakken helt siden Fenerbahce-kampen torsdag. Jeg tror jeg skal bli klar til Maltas. Jeg håper i hvert fall det, sier han til Dagbladet.

Store smerter I 2-2-kampen mot Fenerbahce gikk han i bakken etter en duell, og kjente umiddelbart smerte i nakken. Han maktet å fortsette en stund, men etter 82 minutter sa det stopp, og han ble byttet ut til fordel for Tomas Rogic.

SKADET NAKKEN: Det var i oppgjøret mot Bruno Alves og Fenerbahce sist torsdag Stefan Johansen skadet seg. Foto: AFP / ANDY BUCHANAN / NTB Scanpix
SKADET NAKKEN: Det var i oppgjøret mot Bruno Alves og Fenerbahce sist torsdag Stefan Johansen skadet seg. Foto: AFP / ANDY BUCHANAN / NTB Scanpix Vis mer

- Etterpå stivnet det først til i ryggen, og deretter i nakken og halsen. Det er stor framgang nå, men på lørdag morgen kunne jeg nesten ikke bevege hodet, sier han til Dagbladet.

På dagens trening nøyde hans seg med jogging og noen enkle øvelser med ball. Landslagets støtteapparat gir ham nå behandling flere ganger om dagen i håp om at han skal bli klar til oppgjøret mot Malta.

Johansen er derimot langt fra sikker på at han starter kampen. Uten sammenlikning forøvrig likner situasjonen på den 24-åringen var i før kampen mot Bulgaria. Da slet han med låret i oppkjøringen, men rakk kampen.

- Det er som jeg sa forrige samling - at jeg må kunne trene for fullt hvis jeg skal bli klar til kamp. Jeg må ta det litt fra dag til dag, sier han.

Selnæs-spekulasjoner Hvis Johansen blir klar er det ventet at han spiller ved siden av Alexander Tettey i en av de to sentrale midtbanerollene - slik han har gjort tidligere.

- Det er en rolle jeg trives fint i, sier han.

TROR PÅ SAMME LAG: Dagbladets Morten Pedersen tror Høgmo kommer til å stille med det samme laget som sist, bortsett fra at Martin Linnes eller Haitam Aleesami vil ersatte ryggskadde Tom Høgli på venstrebacken. Foto Hans Arne Vedlog
TROR PÅ SAMME LAG: Dagbladets Morten Pedersen tror Høgmo kommer til å stille med det samme laget som sist, bortsett fra at Martin Linnes eller Haitam Aleesami vil ersatte ryggskadde Tom Høgli på venstrebacken. Foto Hans Arne Vedlog Vis mer

Det har vært spekulert i at Johansen kan skyves fram på banen, til en mer offensiv sentral rolle bak Norges spiss, men Per-Mathias Høgmo hintet på dagens pressekonferanse at det norske laget blir ganske likt som i suksesskampene mot Bulgaria og Kroatia.

Johansen utelukker ikke selv å spille ved siden av mannen alle vil ha inn - Rosenborgs Ole Selnæs.

- Selnæs og jeg kan selvfølgelig spille sammen. Han har gjort det bra i Tippeligaen. Han spiller på et godt lag og er en bra spiller - uten at jeg skal blande meg for mye inn i laguttaket. Det får Per-Mathias ta en avgjørelse på, sier han.

Tror ikke på endring Dagbladets kommentator og fotballekspert, Morten Pedersen, tror Høgmo kommer til å stille med det samme laget som sist, bortsett fra at Martin Linnes eller Haitam Aleesami vil ersatte ryggskadde Tom Høgli på venstrebacken.

- Jeg tror ikke Stefan kommer til å flyttes opp i banen. Markus Henriksen var god mot Bulgaria og ålreit mot Kroatia i den rollen. Han jobber og sliter i hullet bak spissen, så jeg ser ikke at Høgmo velger det, sier Pedersen.

Dagbladkommentatoren forstår godt at mange vil ha inn Ole Selnæs, men mener timingen er feil.

I FORM: Ole Kristian Selnæs (t.h.) er i storform, men får sannsynligvis ikke starte på lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
I FORM: Ole Kristian Selnæs (t.h.) er i storform, men får sannsynligvis ikke starte på lørdag. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix Vis mer

- Jeg forstår alle som vil ha med Selnæs, men det er vanskelig å vrake Alexander Tettey, som endelig har spilt to gode landskamper, nå. Selnæs har tida foran seg, sier Pedersen.

- Krisestemning Bortsett fra nakkeproblemene har høsten vært brukbar for Stefan Johansen. Han var, som nevnt, god både mot Bulgaria og Kroatia, og han har stort sett vært solid for Ronny Deilas Celtic.

Glasgow-klubben fikk riktignok en tung start i serien, men er nå bare ett poeng bak Aberdeen etter å ha funnet tilbake til formen. Johansen har likevel følt presset i Skottland.

- Sånn er det alltid i Celtic. Hvis vi ligger bak i serien blir det fort krisestemning. Ved siden av har vi rotet bort to seirer i Europa League. Når det er sagt: Sånn er det å spille i Celtic. Det største trykket er i media, men vi i spillergruppa lar oss ikke prege av det.

- Gikk lufta litt ut av ballongen da dere ikke kvalifiserte dere til Champions League?

- Det var tøft, det er det ikke tvil om. I fjor var vi ikke i nærheten, men i år mener jeg vi var gode nok til å spille i Champions League. Uansett så er vi tilbake der vi skal være nå, så det er ikke noe å tenke på.

• Norge møter Malta på Ullevaal lørdag klokka 18.00. Kampen sendes på Max.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer