Da Suzann ble historisk

Tutta er første kandidat til Folkets idrettspris.

• Les også: Stem på folkets idrettshelt

(Dagbladet.no): For seks-sju år siden hadde Suzann følgende målsetting:

Jeg skal bli kvinnenes svar på Tiger Woods.

Etter som tida og åra gikk – og Suzann ikke vant noen verdens ting etter Europa-tour-seieren i 2001 – var det mange forstå-seg-påere som kom med janteloven. Bare ikke hovedpersonen selv.

Blåser i janteloven

– Nå kan alle andre holde kjeft, sa Suzann til Dagbladet etter triumfen før hun la til: – Det er litt stilig med meg at jeg blåser i janteloven.

10. juni 2007 gikk siste runde av Major-turneringen LPGA Championship i Maryland. 26-åringen med fast bopel i Florida ble nummer to i årets første Major, og var sulten på seier. Da putten satt på den 18. green slapp Suzann jubelen løs.

– Jeg kan nesten ikke tro at jeg har vunnet – men nå må jeg kanskje venne meg til å vinne turneringer, sa hun med et kjempeglis.

JAAAA! Suzann Pettersen slipper jubelen løs etter at hun sikret sin første Major-seier, i Maryland 10. juni 2007. Foto: ANDY LYONS/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX
JAAAA! Suzann Pettersen slipper jubelen løs etter at hun sikret sin første Major-seier, i Maryland 10. juni 2007. Foto: ANDY LYONS/GETTY IMAGES/AFP/SCANPIX Vis mer

Og det var akkurat det Suzann måtte. Tre ganger til gikk hun til topps på LPGA-touren, i tillegg vant hun på Europa-touren på Losby utenfor Oslo.

Glede og lettelse

– Jeg har lært at du ikke trenger å slå hvert slag perfekt, sa Suzann. – Holder du deg positiv og kjemper videre vil positive ting skje.

Og det var nettopp det som skjedde da hun tok sin hittil eneste Major.

– Jeg husker godt gleden og lettelsen da den avgjørende ballen gikk ned i hullet, sa Suzann.

Suzann Pettersen er stadig en ung utøver, og kan se fram mot mange gode år på golfbanen. Hennes beste golfalder kommer hun først til om noen år – og hun har absolutt ingen planer om å gi seg. Men innrømmer at hun også har andre planer.

– Når jeg en gang slutter med golf skal jeg ha hund og familie, sa Suzann til Dagbladet i sommer.

Mål: Verdensener

Sesongen 2007 har vært en eneste stor opptur for Suzann. Fem LPGA-seirer og rundt 10 millioner innspilte kroner. Neste sesong har hun et nytt mål:

– Det er å utfordre verdensener Lorena Ochoa fra Mexico. For den plassen vil jeg gjerne overta, sier Suzann Pettersen.

(I dagens papirutgave av Dagbladet kan du lese hvorfor en tenniskamp ble en inspirasjonskilde for Suzann Pettersen før hennes første Major-triumf)