STYGGE SCENER: Ambulansen fraktet Erik Israelsson bort fra området etter 13 minutter. Han skal ikke være alvorlig skadet.
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
STYGGE SCENER: Ambulansen fraktet Erik Israelsson bort fra området etter 13 minutter. Han skal ikke være alvorlig skadet. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300Vis mer

Da svensken lå bevisstløs på banen, sang bortefansen «la ham dø»: - Det er for jævlig

Erik Israelsson skadet seg da han ble matchvinner.

• Hammarby - AIK 1-0 (0-0)

(Dagbladet): Det var i møtet mellom de to store rivalene Hammarby og AIK i Allsvenskan at Hammarby-spiller Erik Israelsson ble matchvinner med sin scoring to minutter før full tid.

I samme situasjon ble målscoreren liggende på bakken med store problemer i en duell med to motspillere. Han ble seinere fraktet bort fra stadionanlegget i en ambulanse - uten at AIK-fansen syns synd på spilleren av den grunn.

Deler av bortefansen sang i stedet «ut med pakket - la ham dø» mot svensken, som ble liggende på gresset i hele 13 minutter. Det provoserte selvfølgelig hjemmetilhengerne og lagkameratene.

SKADET SEG:
Hammarbys Erik Israelsson (t.v)
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
SKADET SEG: Hammarbys Erik Israelsson (t.v) Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 Vis mer

- Det er for jævlig, jeg blir veldig lei meg når jeg hører slike ting, sier lagkamerat Richard Magyar til svenske Expressen.

Bevisstløs Etter kampen bekreftet klubben at Israelsson hadde vært bevisstløs i flere minutter.

- Jeg forstår ikke det der i det hele tatt. Jeg har kompiser i AIK, og det er mennesker alle sammen. Man kan holde med ulike lag, men det er ikke riktig i min verden at man synker til dette nivået. Det er bedrøvelig, sier Magyar.

Hammarby melder at «det ikke er noen fare» med Israelsson, som pådro seg en smell i hodet og samtidig fikk en vridning i det ene beinet.

- Det så alvorlig ut, men vi får håpe det ikke er det, sier Kennedy Bakircioglü til C More ifølge Expressen.

Flere nordmenn med Hammarby skriver seinere på Twitter at spilleren er ved «full bevissthet», og at han skal undersøkes nærmere på sykehuset i kveld.

ROET NED FANSEN:
Hammarby-trener Nanne Bergstrand forsøker å roe ned egne fans som ble provosert da bortefansen ropte stygge ting mot Erik Israelsson. 
Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300
ROET NED FANSEN: Hammarby-trener Nanne Bergstrand forsøker å roe ned egne fans som ble provosert da bortefansen ropte stygge ting mot Erik Israelsson. Foto: Maja Suslin / TT / Kod 10300 Vis mer

Det var hele fem nordmenn i aksjon i kampen. Mats Goberg Solheim, Fredrik Torsteinbø og Lars Sætra spilte hele kampen for hjemmelaget Hammarby, mens Jan Gunnar Solli kom innpå. Tidligere Stabæk-spiller Fredrik Brustad startet for AIK.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram