Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Terror i London

Da terroristene skulle angripe barna på restauranten, ble Roy fly forbanna:
- Faen ta dere! Jeg er Millwall!

Med favorittlaget i tankene skal Roy Larner (47) ha gått løs på de bevæpnede angriperne.

BLE KNISTUKKET ÅTTE GANGER: Roy Larner fra Peckham. Foto: Privat/JustGiving
BLE KNISTUKKET ÅTTE GANGER: Roy Larner fra Peckham. Foto: Privat/JustGiving Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Først forsøkte de å kjøre folk ned på London Bridge. Så knivstakk terroristene tilfeldige ofre i en aksjon som krevde minst syv menneskeliv.

En av dem som overlevde lørdagens angrep var 47 år gamle Roy Larner fra Peckham. Han skal ha forsøkt å stoppe gjerningsmennene på egenhånd, ifølge flere britiske medier.

- De sparket inn døra på «Black and Blue» (en restaurant ved Borough Market), og det var tre av dem, beskriver Larner i et videointervju gjennomført av The Sun.

- Dere slipper ikke inn

Videre i videoen, referert til av blant annet The Guardian, beskriver han øyeblikket der han innså at barna inne på restauranten var i fare.

- Jeg vet ikke hvorfor, men jeg begynte å rope tilbake til dem. Jeg sa: Faen ta dere, dere slipper ikke inn her. Jeg er Millwall, forteller 47-åringen og viser til hans store kjærlighet - et fotballag kjent for sine knallharde fans.

LONDONISTAN: Mens London-hipsterne og utlendinger ruser seg i Brick Lane, pågår en ideologisk kamp i bakgatene hvor radikale muslimer hisser på seg høyreekstreme kristne. Om omvendt. Video: Tomm Christiansen / Dagbladet Vis mer

Knivstukket åtte ganger

Med Millwall i tankene skal Larner ha gått løs på terroristene.

De svarte med å knivstikke ham hele åtte ganger, for så å forlate restauranten.

Deretter grep politiet inn. De tre gjerningsmennene ble skutt og drept.

- Jeg tenkte ikke på min egen sikkerhet på daværende tidspunkt. Jeg hadde tatt meg fire eller fem øl, og visste at jeg kunne bite fra meg. Men jeg var på restauranten sammen med en eldre person, og det var uforsvarlig gjort, blir Roy Larner sitert på av The Guardian.

Stor innsamlingsaksjon

DRAMATISK AKSJON: Politiet aksjonerte mot en bar like i nærheten av London Bridge etter at en bil braste inn i en folkemengde på brua lørdag kveld. Politistyrker skrek og ropte at folk skulle legge seg ned på gulvet. Video: CNN Vis mer

Avisa skriver at Peckham-mannen nå er på St. Thomas' Hospital. Der ble han erklært ute av livsfare søndag.

I mellomtiden hadde en venn av ham satt opp en innsamlingsaksjon på nett.

- En ordentlig helt, står det i aksjonen som for øyeblikket har sanket inn en sum tilsvarende over 175 000 kroner.

Tre navngitt

I etterkant av terroren, har politiet i London navngitt tre antatte gjerningsmenn.

Den siste av disse, 22 år gamle Youssef Zaghba fra Øst-London, ble navngitt i dag, mens navnene til Khuram Butt (27) og Rachid Radouane (30) ble utlevert mandag.

Begge de to sistnevnte hadde bakgrunn fra forstaden Barking.

Ble stoppet i Bologna

Forut for terrorangrepet ble Zaghba pågrepet i den italienske byen Bologna. Pågripelsen kom da politiet mistenkte at han hadde planer om å slutte seg til IS.

Myndighetene greide imidlertid ikke å skaffe nok beviser, og Zaghba ble derfor sluppet fri etter kort tid.

Samtidig er britisk politi under press, ifølge NTB. Dette i forbindelse med at de tre terroristene klarte å unngå radaren til myndighetene.

- Det er ikke urimelig at disse spørsmålene stilles. Jeg er sikker på at politiet vil se nærmere på hva de visste, hva de kunne ha gjort, hva de faktisk gjorde og om noe kunne vært gjort annerledes, har Londons ordfører, Sadiq Khan, uttalt overfor BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!