Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da Tippeligaen kom tilbake til Bergen, ble det bare kriging

Målløst i Brann-Odd.

RYNKER NESA: Det ble mest figherfjes og tøffe tak da Brann og Odd møttes i Bergen søndag. Her representert ved Kristoffer Barmen (t.v.) og Fredrik Oldrup Jensen. Foto: Digitalsport
RYNKER NESA: Det ble mest figherfjes og tøffe tak da Brann og Odd møttes i Bergen søndag. Her representert ved Kristoffer Barmen (t.v.) og Fredrik Oldrup Jensen. Foto: Digitalsport Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Brann-Odd 0-0.

BERGEN (Dagbladet): Brann kunne ønske Odd velkommen til regn og en spillematte som ikke fristet teknikerne på begge lag. Det ble raskt klart at den første tippeligakampen i Bergen siden 2014 skulle handle om luftkriging, i det som ble «de lange pasningers kamp». Og det passet for så vidt hjemmelaget godt. Det virker som Brann er langt mer hardtarbeidende i år enn i fjor.

Ikke minst er det mye løpskraft både offensivt og defensivt på årets Brann-lag. Det er nok de rød-hvites styrke i år.

Nyopprykkede Brann er spådd en plass fra 10 plass og nedover på årets tabell. Ekspertene forventer Odd i toppen av tabellen. Men det var lite som vitnet om klasseforskjell de første 45 minuttene.

Brann virket selvsikre og i god kollektiv form. De første 45 minuttene kunne ikke varme tilskuerne med imponerende spill, men det ble en jevnspilt, grei kamp.

Begge lag fikk vist at de er raske, gode og farlige på kontringer. Men hverken gjestene eller hjemmelaget greide å skape mange målsjanser. Best de første 45 minuttene var Sivert Heltne Nilsen på Branns midtbane som ved flere anledninger tok brodden av Odds raske angrep.

Dobbel super-redning
Odd hadde sine halvsjanser, men de største sjansene kom i andre enden av banen. Brann burde gått til pause med ledelse.

I det 24. minutt fikk hjemmelagets danske spiss, Mads Hvilsom, muligheten til å heade Brann i ledelsen fra fem meter, men en mesterredning fra Sondre Rossbach reddet gjestene, og vippet ballen til corner. På påfølgende corner ble samme Rossbach redningsmann igjen, da han på nytt fikk avverget en farlig heading fra Sivert Heltne Nilsen.

Jevnt og tøft
Kampen etter hvilen ble lik de første 45 minuttene. Ingen av lagene fikk et overtak. Dette var ikke en kamp med allverdens målsjanser, men i det 79. minutt kunne fort Odds Olivier Occean headet ballen i mål fra kort avstand. Men Odd-spissen fikk ikke skikkelig treff, og keeper fikk kontroll.

Brann er nok veldig fornøyd med ett poeng. Odd kan være sånn passe fornøyd.

Hele Norges coronakart