Qatar-VM 2022:

Da Tom Høgli stilte opp i kritisk video mot Qatar-VM, raste vertsnasjonen. Nå reiser NFF ned

Men brevene får ingen se.

- SLAVERI: Tom Høgli omtaler forberedelsene til Qatar-VM i 2022 som moderne slaveri. Video: Den danske spillerforeningen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Foran arbeidernes dag, 1. mai, i år, laget den danske spillerforeningen en kritisk video om Qatar-VM.

Med i videoen er norske Tom Høgli, som til daglig spiller i FC København. Hans beskjed var at arbeidsbetingelsene i Qatar er helt grusomme, at de har lange dager, jobber i en forferdelig varme og har dårlig sikkerhet.

- Deres pass blir dratt inn, og de jobber på mange måter som slaver. Det kan ikke fotballfamilien akseptere, sier Høgli i videoen som ble publisert for snart seks måneder siden.

Qatar-VM har siden tildelingen fått kritikk for mangel på menneskerettigheter for de som jobber med infrastrukturen inn mot mesterskapet, og Høgli toppet det hele med å kalle det «moderne slaveri».

- Vil utgjøre en positiv forskjell

Ifølge Fædrelandsvennen skal ikke videoen ha blitt godt mottatt hos myndighetene i Qatar, som nå skal ha sagt tydelig fra til de nordiske forbundene.

Avisa skriver at Norges Fotballforbund (NFF) skal ha fått et kritisk brev fra Qatar, og etter det Fædrelandsvennen erfarer, skal qatarske myndigheter ha vært svært kritiske til det som ble presentert i videoen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer