IMPONERER: Marianne Skarpnord har fått en meget god start på OL. Foto: AFP PHOTO / Jim WATSON
IMPONERER: Marianne Skarpnord har fått en meget god start på OL. Foto: AFP PHOTO / Jim WATSONVis mer

Da Tutta skuffet, slo til Skarpnord til med forrykende OL-start

Suzann «Tutta» Pettersen er rangert som nr. 18 i verden, men da den historiske golfturneringen i Rio ble innledet i dag, var det Marianne Skarpnord, nr. 179 i verden, som imponerte desidert mest.

Suzann «Tutta» Pettersen er Norges største medaljehåp i golf, men det var Marianne Skarpnord som åpnet best av de norske da kvinnene startet sin OL-turnering onsdag.

Skarpnord åpnet forrykende med birdie på de to første hullene. Etter nok en birdie på hull fem var hun helt oppe i tetsjiktet. Deretter fulgte seks par, før dagens første bogey kom på hull tolv.

På vei inn til klubbhuset ble det ytterligere én bogey, men også én birdie. Dermed endte Sarpsborg-jenta to slag under par for dagen. Det holder foreløpig til delt 12.-plass.

For Suzann «Tutta» Pettersen ble det en vanskelig start med bogey på hull to. Å ende «bare» ett slag over par på hullet, etter å ha vært i store problemer, var likevel en sterk prestasjon.

På hull åtte fikk Norges største golfprofil sin første birdie for dagen. Det ga tydeligvis blod på tann, for på hull ti satte hun nok en birdieputt og var dermed ett slag under par for dagen.

Bogeyer på hull 12 og 15 ødela imidlertid en plassering helt i toppen, men en birdie på det 16. hullet reddet litt av inntrykket.

Med en runde på par (71) ligger Tutta foreløpig på delt 25.-plass. Opp til lederen, Park In-bee fra Sør-Korea, skiller det fem slag. Dermed har Oslo-golferen gode muligheter til å kjempe seg inn i medaljekampen med en god runde torsdag.

(NTB)