Da tyskerne måtte sove over på stadion, viste de franske spillerne ekte kameratskap

Sov sammen med det tyske laget på Stade de France.

HYLLES: De tyske spillerne uttrykker sin takknemlighet for at de franske spillerne også overnattet på Stade de France. Foto: Miguel Medina / AFP
HYLLES: De tyske spillerne uttrykker sin takknemlighet for at de franske spillerne også overnattet på Stade de France. Foto: Miguel Medina / AFPVis mer

(Dagbladet): Den regjerende tyske fotballpresidenten, Reinhard Raudball, hyller de franske spillerne etter terroren i Paris.

Underveis i privatlandskampen mellom Frankrike og Tyskland på Stade de France fredag kveld, kunne man høre to bomber gå av utenfor. Etter kampen ble både spillere og publikum værende inne på stadion.

Da situasjonen var avklart, forlot publikum stadion, mens de tyske spillerne valgte å tilbringe natta på Stade de France.

Tidligere på dagen fredag mottok det tyske spillerhotellet en bombetrussel, og i lys av terrorangrepene fredag kveld, sov de tyske spillerne på stadion - før de dro hjem lørdag morgen.

Tyskerne hyller nå det franske laget for kameratskapet de viste natt til lørdag.

- De franske spillerne sa at de ville bli værende så lenge tyskerne måtte bli, forteller Raudball, ifølge Guardian.

Så istedet for å dra hjem til sine kjære, overnattet også de franske spillerne på madreasser som ble lagt ut inne på stadion.

- Spillerne var veldig redde. Vi ønsket ikke å ta noen risiko, og siden vi ikke visste hva slags ruter som var sikre, så ble vi på stadion. Våre tanker går til ofrene og deres familier. Vi er svært glade for at vi har landet trygt, sier manager for det tyske laget, Oliver Bierhoff, etter ankomsten i Frankfurt.

Blant publikum på Stade de France fredag var det 1200 tilskuere som hadde fått gratisbilletter til kampen, som takk for arbeidet de gjorde i forbindelse med Germanwings-flyet som ble styrtet i Alpene i mars.

Det ble i går kjent at to av de franske landslagsspillerne, Lass Diarra og Antoine Griezmann, er direkte berørt av terroren. Mens de to spilte på Stade de France, ble kusina til Diarra skutt og drept, mens søstera til Griezmann kom seg unna kulene.

I går ble det også kjent at den ene av to selvmordsbomberne utenfor stadion hadde billett til kampen - og hadde som plan å sprenge seg inne på tribuna.

BLE VÆRENDE: Da privtlandskampen mellom Frankrike og Tyskland var over, ble publikum værende på Stade de France - i frykt for hva som ventet utenfor portene. Foto: NTB Scanpix
BLE VÆRENDE: Da privtlandskampen mellom Frankrike og Tyskland var over, ble publikum værende på Stade de France - i frykt for hva som ventet utenfor portene. Foto: NTB Scanpix Vis mer