Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Da tyven forsøkte å rømme, slo den 142 kg tunge NFL-spilleren til

- Et jaktinstinkt blir vekket.

TAKLET BUTIKKTYV: Vanligvis er det motspillerne til San Francisco 49ers som får kjenne på fysikken til Jonathan Martin (25), men nylig taklet NFL-kjempen også en butikktyv. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/Scanpix
TAKLET BUTIKKTYV: Vanligvis er det motspillerne til San Francisco 49ers som får kjenne på fysikken til Jonathan Martin (25), men nylig taklet NFL-kjempen også en butikktyv. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Den amerikanske NFL-spilleren Jonathan Martin vekker oppsikt. Til vanlig har 25-åringen i oppgave å takle motspillere i den offensive linja til San Francisco 49ers, men i går tok Martin i bruk sine 142 kilo med muskler også utenfor banen.

For da NFL-spilleren så en person stjele fra en eksklusiv Versace-butikk i Los Angeles, slo han til. Med det som skal ha vært en solid takling, satte han en effektiv stopper for tyvens rømningsforsøk.

- Jeg tenkte meg ikke om engang. Jeg bare reagerte. Det var ikke før senere, da kompisen min sa at han kunne hatt en pistol, at jeg tenkte over det. Jeg ville bare hjelpe, forteller Martin til CSN.

-  Trigger et jaktinstinkt Situasjonen skal ha roet seg etter rundt 30 sekunder. På et bilde Martin har lagt ut på sin egen Twitter-side, kan man se en person liggende på bakken.

Sannsynligvis ikke helt upåvirket av den 196 centimeter høye fotballstjernens takling.


I Norge mottar NFL-ekspert Thomas Foldvik nyheten med latter. Han er imidlertid ikke overrasket.

- Alle amerikanske fotballspillere har et jaktinstinkt. Det er sikkert det som ble vekket i Martin også, sier Foldvik til Dagbladet og utdyper:

- Disse spillerne har evnen, styrken og hurtigheten til å gjøre slike ting. Det er et jaktinstinkt som blir trigget, mener NFL-eksperten.

- En helt Martin, som ble hentet til San Francisco fra Miami Dolphins i fjor, kommer fra en familie med sterk rettssans. Pappaen, Gus Martin, er en utdannet professor i strafferett fra Harvard University, mens moren jobber som advokat.

Martin gir også uttrykk for at han gjorde borgerplikten sin ved å stoppe butikktyven.

Under bildet 25-åringen la ut på Twitter, har heller ikke kommentarene latt vente på seg.

«Helsike! Du er heit! Jeg tipper han var redd da han så at du kom etter ham. Men vær forsiktig, fyren kunne båret våpen» skriver en person.

«Du, min venn, er helten min! Bra jobba» kommenterer en annen. Lik Dagbladet Sporten på Facebook.