HAT TRICK: Vidar Örn Kjartansson (til høyre) jubler med lagkameratene etter 3-0 scoringen borte mot 4. divisjonslaget Nordstrand i cupen i kveld. Islendingen spilte bare den siste halvtimen, og scoret tre av målene i 5-0-seieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB Scanpix
HAT TRICK: Vidar Örn Kjartansson (til høyre) jubler med lagkameratene etter 3-0 scoringen borte mot 4. divisjonslaget Nordstrand i cupen i kveld. Islendingen spilte bare den siste halvtimen, og scoret tre av målene i 5-0-seieren. Foto: Cornelius Poppe / NTB ScanpixVis mer

Da Vålerenga hadde misbrukt 15 målsjanser, så torde ikke Rekdal vente lenger

Satte innpå Kjartansson — som svarte med hat trick.

NORDSTRAND (Dagbladet): 1. runde NM: Nordstrand - Vålerenga 0-5.

Det endte med en komfortabel 5-0-seier, og tilfredse VIF-ansikter.

Men trener Kjetil Rekdal var litt strammere i maska da 1. runde-kampen mot 4. divisjonslaget Nordstrand dro seg mot en times spill uten nettkjenning - tross en rekke brukbare sjanser for tippeligalaget.

Før kampen krevde han fire-fem scoringer av gutta i hver omgang.

Herlig Holm-scoring Ti minutter ut i andre omgang sendte han sin islandske storscorer Vidar Örn Kjartansson i oppvarming. Like etter sendte Riki Thomas Alba Vålerenga opp i 1-0 etter flere dårlige klareringsforsøk på rad fra 4. divisjonslaget som drømte om en skikkelig cupbombe.

Kjartansson kom inn for Fitim Kastrati 32 minutter før slutt, og det tok ikke lang tid før eventuelle VIF-nerver ble roet:

Først ordnet Daniel Fredheim Holm 2-0 via stanga etter en følsom markkryper av et frispark. Deretter var det tid for Kjartansson-show på Hallagaer kunstgress.

Løp ballen i mål
Kamran Ali Iqbal var hele tiden en trussel der han søkte bakrom ute på høyrekanten, og det var nettopp etter et herlig slått inn innlegg fra han at Kjartansson praktisk talt løp ballen i mål fra fem meter.

De to andre Kjartansson-scoringene kom på straffespark, hvor han begge gangene plasserte ballen på samme sted, utagbart for Nordstrand-keeper Bjørn Ruud — som tross fem baklengs ble kåret til hjemmelagets beste spiller.

Skulle spares
Med tanke på seriekampen borte mot Sarpsborg 08 til mandag, så hadde Kjetil Rekdal tenkt å spare spissen Vidar Örn Kjartansson i dagens cupkamp, men ettersom det varte og rakk før de fikk den forløsende første scoringen, så våget han ikke å vente med å sette innpå tippeligaens toppscorer.
 
- Jeg vil ikke si at vi begynte å bli stresset, men Kjartansson er utrolig viktig for oss, og vi måtte få mål. Når vi hadde misset på 15 målsjanser, så var det tid for å sette han innpå, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Og når de første scoringen kom, så kom det kjapt fire til. Da ble sluttresultatet omtrent som forventa, selv om jeg ba om fire-fem scoringer i hver omgang, sier Kjetil Rekdal.

Mange unggutter Han stilte med mange unge spillere fra 2. divisjonslaget fra start, og trodde at de ville ordne dette enklere enn hva det ble fra start. Men Rekdal signaliserer at de unge likevel vil få flere sjanser.

- Vi har åtte-ni tenåringer i stallen, og slike rammer som dette er veldig god læring for dem, med stress, masse publikum og ståhei, sier Kjetil Rekdal.