TUNG TID: Her trener Magne Hoseth i Parken dagen før Europa League-kampen mot FC København i fjor høst. Datoen var 19. september, og samboeren Monica hadde nettopp fått kreftdiagnosen. I selve kampen ble Hoseth kneskadet, og det opplevde han som en befrielse.  Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.
TUNG TID: Her trener Magne Hoseth i Parken dagen før Europa League-kampen mot FC København i fjor høst. Datoen var 19. september, og samboeren Monica hadde nettopp fått kreftdiagnosen. I selve kampen ble Hoseth kneskadet, og det opplevde han som en befrielse. Foto: Kristian Ridder-Nielsen / Dagbladet.Vis mer

- Da vi fikk beskjeden raste egentlig verden sammen

Kjæresten til Magne Hoseth fikk kreft kort tid etter fødselsdrama.

(Dagbladet): Magne Hoseth fikk æren å løfte seriepokalen da Molde i november tok sitt andre seriegull på rad.

32-åringen deltok i feiringen på lik linje med lagkameratene, men jubelbildene fortalte ikke hele sannheten. I september kom sjokkbeskjeden om at samboeren Monica (24) var rammet av kreft.

Det skjedde relativt tett på en annen dramatisk hendelse i den lille familien - i januar var paret nær ved å miste sønnen Gabriel i en dramatisk fødsel.

Det er i lokalavisa Romsdals Budstikke at Hoseth snakker ut om sitt tunge år. Avisa skriver at samboeren har «veldig gode prognoser», og at cellegiftbehandlingen etter planen skal avsluttes i starten av april.

Situasjonen var mer uklar i fjor høst. Da Hoseth ble kneskadet i en Europa Leaue-kamp mot FC København i september, opplevde han det innerst inne som en befrielse.

Skaden skjedde omtrent samtidig som samboeren fikk kreftdiagnosen.

- Da vi fikk den beskjeden raste egentlig verden sammen. Livene våre blir på mange måter satt på vent i et halvår. Alt handler om å bli frisk, sier Hoseth til Romsdals Budstikke.

2013 skal bli deres år
Han roser samboeren sitt for måten hun har taklet sykdommen på, og er imponert over hennes evne til å finne lyspunktene i de vanskelige periodene.

De to er enige om at det kommende året skal bli et lykkelig et for den lille familien.

- Å nesten miste sønnen som førstegangsforeldre var en veldig stor påkjenning, og så i tillegg oppleve at man skal være redd for å miste samboeren sin, bare et halvår etterpå... Vi har sagt at 2013 skal bli vårt år, for det har vært nok dårlige nå, sier han til avisa.

Fortsatt motivert
Fra før har Hoseth mistet faren Jan Magnar til kreften i 2008. Mora Lisbeth vant over sykdommen året etter.

Tross all motgangen på hjemmebane har ikke Magne Hoseth mistet motivasjonen og gleden ved fotballen. Han er fast bestemt på å levere en kanonsesong for Molde, etter en middels fjorårssesong.

- Jeg har aldri vært så motivert for å slå tilbake som jeg er nå. Jeg har veldig lyst til å gjøre det veldig bra i år, sier han.

FIKK LØFTE POKALEN: Men selv om han jublet sammen med lagkameratene, innrømmer Hoseth at han ikke var i nærheten av å være så glad som han kunne vært. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
FIKK LØFTE POKALEN: Men selv om han jublet sammen med lagkameratene, innrømmer Hoseth at han ikke var i nærheten av å være så glad som han kunne vært. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer