GLIMT I ØYET: Bjørn Wirkola har alltid hatt et humorisitisk glimt i øyet. Han har representert Norge som verdens stiligste hopper gjennom en årrekke. Nå gleder han seg over framgangen til både norsk hoppsport og for det som skjer med Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
GLIMT I ØYET: Bjørn Wirkola har alltid hatt et humorisitisk glimt i øyet. Han har representert Norge som verdens stiligste hopper gjennom en årrekke. Nå gleder han seg over framgangen til både norsk hoppsport og for det som skjer med Rosenborg. Foto: Gorm Kallestad / NTB ScanpixVis mer

Da Wirkola suste ned mot hoppkanten, sank pulsen

Det hender han glemmer tablettene. Likevel holder Bjørn Wirkola (72) sykdommen i sjakk, takket være mye mosjon. Og en kjapp replikk.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Den tidligere stilhopperen og midtspissen på Rosenborg, Bjørn Wirkola, er i velvære. Til tross for at han er rammet av Parkinsons sykdom. Diagnosen fikk han for omtrent fem år siden.

Han klager ikke.

- Jeg er ikke plaget av sykdommen, bortsett fra litt lett skjelving i den høyre handa. Og jeg er ikke blitt noe verre i løpet av disse åra. Jeg lever helt greit med det, forteller Bjørn Wirkola til Dagbladet.

Han fortsetter:

- Et par tabletter om dagen. Og så forsøker jeg å trimme og holde meg i brukbar form. Golf er bra. Det blir mye golf. En fin måte å mosjonere på. Det hender jeg glemmer å ta tablettene også. Uten at det ser ut til å bety noe.

Bjørn Wirkola Født: 4. august 1943Meritter: Dobbelt verdensmester i VM i Oslo 1966. Vant hoppuka tre år på rad (1967-69). Vant The Double, serie og cup i sin første sesong for Rosenborg BK i 1971. Mottok Egebergs Ærespris for fremragende prestasjoner sommer og vinteridrett i 1971.

Trenerskifte

Humøret hans er som det pleier å være. På topp. Og replikken sitter som alltid.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Fornyelse skjer til ordinære priser.(*Ukepris er 55 kr/uke)
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn