Dadason vil til Lyn

Stoke-spiss Rikhardur Dadason scoret sitt andre landslagsmål på fem dager i går. I dag åpner han for et comeback i Tippeligaen.

Den tidligere Viking-angriperen er klar over at han står høyest på spiss-ønskelista til Lyn.

- Jeg vet at Brynestad og Stuart Baxter så på meg i går mot Bulgaria, men jeg snakket ikke med dem etterpå. Først vil jeg prate med manageren min i Stoke. Noe mer vet jeg ikke, sier Dadason til Dagbladet.no.

Lyn-sjefene fikk i går se ett Dadason-mål før pause, før islendingen forlot banen med en ørliten lårhøne.

Etter kampen returnerte Lyn-bossene til Norge i Brynestads private jet-fly.

God kompis

Dadason innrømmer at han er veldig fristet til å reise til Norge. Hvis Stoke er villig til å selge ham.

- Jeg spiller gjerne i Lyn, og jeg er også villig til å gå ned i lønn for å spille fotball. I vinter satt jeg en del på benken. Og selv om økonomien var en viktig årsak til at jeg forlot Viking i fjor, så er det å spille fotball aller viktigst, sier Dadason.

I Lyn spiller en av hans beste kompiser fra fjorårets Viking-lag, Frode Hansen.

- Jeg har snakket litt med Frode og forhørt meg litt om forholdene i klubben. Uansett er jeg sikker på at jeg kommer til å trives i Oslo. Det er en fin by å bo i.

Selvtillit

Han avviser at han ønsker seg vekk fra Stoke for enhver pris.

- Nei, det er ikke sånn. Men du må huske at jeg var fast på laget i tre strake år i Viking. Og da blir man litt misfornøyd med å sitte en del på benken. Uansett så er det ikke aktuelt for meg å reise vekk, hvis ikke klubben vil selge meg.

- Hvordan er nivået i engelsk andredivisjon i forhold til Tippeligaen?

- Det kan ikke sammenlignes. I England er det mye mer tempo, og knallharde dueller hele tiden. Man får aldri ro på seg. Slikt blir det lite finspill av. Egentlig er det en helt annen idrett.

- Da hjelper det vel litt på selvtilliten å score på landslaget?

- Ja, helt klart. Selv om jeg kanskje ikke spilte mine beste kamper, så er det alltid deilig å score mål, avslutter Dadason som er på ferie i Reykjavik om dagen.

SCORER:</B> Rikhardur Dadason scoret ledermålet mot Bulgaria i går.