Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhli innrømmer at han ble overrasket

Og landslagsplassen fikk konsekvenser for pappa.

FORNØYD: Mats Møller Dæhli (t.v.) har gjort det skarpt i Molde-trøya. Nå slipper 18-åringen til i det ypperste selskap: A-landslaget. 
Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
FORNØYD: Mats Møller Dæhli (t.v.) har gjort det skarpt i Molde-trøya. Nå slipper 18-åringen til i det ypperste selskap: A-landslaget. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Han er blitt formet av både Sir Alex Ferguson og Ole Gunnar Solskjær. I går ble Mats Møller Dæhli (18) tatt ut på A-landslaget.

- Jeg fikk et hint dagen før om at jeg kanskje ville bli tatt ut. Men helt sikker var jeg ikke. Jeg ble overrasket, jeg ble stolt, og jeg synes det er stort, sier Moldes unge midtbanespiller.

Hektisk Dagen i går ble hektisk. I lang tid er han blitt omtalt som «Norges største fotballtalent». Sønn av sin far, VG-kommentator Truls Dæhli, signerte han en profesjonell kontrakt med Manchester United på 17-årsdagen.

I juli returnerte han til Norge og Molde. Og i går ble han tatt ut i troppen til treningskampene mot Danmark og Skottland 15. og 19. november.

- I et intervju for to dager siden fortalte jeg at målet var å bli landslagsspiller på sikt. Det gikk litt fortere enn jeg tenkte meg, sier Dæhli.

- Hva var tilbakemeldingen fra Molde-trener Ole Gunnar Solskjær rett etter uttaket?

- Jeg fikk ikke snakket med ham. Men han ga meg tommelen opp. Han har vært fantastisk siden jeg kom til klubben.

Tips av Sir Alex Han skrev en avtale med Uniteds ungdomsakademi som 15-åring. Da han var i Manchester, fikk han hilse på Sir Alex Ferguson nå og da.

- Jeg hadde noen samtaler med ham. Han var flink til å gi meg små tips.

Trener Per-Mathias Høgmo mener treningskampene i november blir en viktig læringsprosess for Dæhli.

- Han har kommet inn og markert seg med sin personlighet. Vi skal ikke legge noe press på ham. Han skal få utvikle seg stille og rolig, sier han.

Myggen Selv har 18-åringen hatt glede av å se gamle landslagsvideoer med Erik «Myggen» Mykland.

- Han er morsom å se på. Jeg liker måten han behandlet ballen på, sier han.

Rett etter dobbeltlandskampene spiller Molde cupfinale mot Rosenborg. Så da er vel alt bare fryd og gammen for Dæhli? Ikke helt.

- Jeg har gitt pappa sparken. Han kan ikke skrive om landslaget mer, sier unggutten og humrer, vel vitende om at VG tar spørsmålet om inhabilitet på alvor.

Truls Dæhli vil imidlertid fortsatt kommentere andre sportsbegivenheter for VG.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media