I SPRANGET: Alle som har sett Mats Møller Dæhli i aksjon, vet at han sjelden står i ro når han er på banen. Mot Wigan i februar løp han 13,5 kilometer. Foto: NTB Scanpix
I SPRANGET: Alle som har sett Mats Møller Dæhli i aksjon, vet at han sjelden står i ro når han er på banen. Mot Wigan i februar løp han 13,5 kilometer. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dæhli løp mer enn alle i Champions League

Nesten 1,4 mil mot Wigan. - Helt vanlig, sier han.

PRAHA (Dagbladet): Mats Møller Dæhli (19) har totalt seks kamper for Cardiff siden overgangen i slutten av januar. Det har - for hans egen del - endt i skryt og fascinasjon hver eneste gang.

Mot Wigan i FA-cupen 15. februar fikk han spille 90 minutter. Det ble tap 1-2, og selv om alle kunne se skuffelsen lyse av Dæhli da han gikk av banen, så hadde han likevel fått en nyttig gjennomkjøring, og igjen hadde han bevist for seg selv og omgivelsene at han duger til å spille på det høyeste nivået i England.

Da han kom inn i garderoben på Cardiff City Stadium etter tapet for Uwe Röslers mannskap, ventet en ny bekreftelse på tingenes velstand - og den hadde få ventet seg.

- Jeg løp 13,5 kilometer i den kampen, sier Dæhli til Dagbladet.

- Det var best på laget. Jeg har ikke fått noen sånne tall før, men det var jo interessant å få vite det. Jeg følte jeg spilte mitt spill, og at mitt spill betyr 13,5 kilometer løping i løpet av en kamp, er interessant å vite.

Ingen i Champions League når opp Dagbladet vet at Dæhlis kilometerstand forbløffet Ole Gunnar Solskjær og resten av trenerteamet i Cardiff.

For å sette tallet i perspektiv har vi gått igjennom distansen hver spiller har nedlagt i Champions League denne sesongen. Konklusjonen er at ingen i Europas beste turnering har et snitt som matcher 13,5 kilometer per kamp.

Nemanja Matic ligger høyest: På sine seks kamper i Champions League, som han spilte mens han representerte Benfica i fjor høst, løp Chelseas midtbanemann i snitt 13,2 kilometer.

- 13,5 kilometer i løpet av en og samme kamp er mye, sier landslagets assistenttrener, analysespesialisten Martin Foyston, og nikker anerkjennende.

- Det kommer jo litt an på posisjon, og på hvor mye og hvor smart du løper. Det er det neste steget for meg. Men det er bra å være godt trent, sier Mats Møller Dæhli.

- Helt vanlig - Da du løp 13,5 kilometer mot Wigan, føltes det som om du beveget deg mer enn du vanligvis gjør?

- Nei, jeg følte det var helt vanlig, i den forstand at det var lenge siden jeg hadde startet en kamp. Sist var vel mot Start hjemme for Molde i siste serierunde i fjor.

- Har du alltid vært løpssterk?

- Jeg vil ikke kalle meg løpssterk nå heller, og jeg vil ikke si at jeg har vært det. Men det er interessant at måten jeg spiller fotball på gir et sånt resultat, sier Dæhli.