Dæhli  fikk voldsom applaus etter at han  scoret og overbeviste

Mats Møller Dæhli spilte fra start, scoret og var blant sitt lags beste spillere, men Freiburg røk ut av cupen etter et straffedrama mot Sandhausen.

IMPONERTE: Mats Møller Dæhli. Foto: NTB Scanpix
IMPONERTE: Mats Møller Dæhli. Foto: NTB ScanpixVis mer

Etter 3-3 i selve kampen vant gjestene fra 2. Bundesliga 4-3 på straffespark og tok seg videre til åttedelsfinale.

Dæhli fikk voldsom applaus da han ble byttet ut vel ti minutter ut i annen omgang, men da hadde dramatikken så vidt begynt. Gjestene ledet med to mål kvarteret før slutt, men Dæhlis erstatter Vincenzo Grifo var involvert i begge mål da laget utlignet til 3-3 og sikret ekstraomganger.

De ble målløse, og dermed måtte straffespark avgjøre. Janik Haberer misset på det avgjørende straffesparket.

Grep sjansen

Freiburg stilte reservepreget fra start i cupkampen, med hele åtte endringer fra laget som startet helgens 2-1-seier over Augsburg i serien. Dæhli grep begjærlig sjansen og viste seg fram helt fra start.

I det 21. minutt scoret han kampens første mål da han fikk lagkamerat Maximilian Philipp til å la ballen gå og plasserte den presist i korthjørnet fra 16 meters hold.

Nordmannen var stadig involvert i hjemmesjanser, men ved pause sto det 1-1. Gjestenes Tim Kister utlignet i det 39. minutt etter et hjørnespark.

Tidlig i annen omgang holdt Dæhli på å score igjen med et frekt hælspark, men keeper Marco Knaller reddet så vidt.

Applaus

I det 53. minutt kontret Andrew Wooten inn gjestenes 2-1-mål. Rett etter gikk Dæhli av banen, og publikum viste at de satte pris på hans bidrag.

Det så mørkt ut for Freiburg da defensivt slurv førte til at Richard Sukutu-Pasu kunne gjøre 3-1 for Sandhausen, men Grifo skapte nytt håp da han i det 76. minutt lurte av en motspiller og hamret ballen i mål. Et frispark fra samme mann banet vei for et tvilsomt straffespark som ga utligning i det 82. minutt.

Grifos skudd traff tverrliggeren. I kamp om returen gikk Haberer i bakken, og dommeren pekte heller gavmildt på straffemerket. Nils Petersen scoret.

Senere misset både Petersen og Haberer i straffesparkkonkurransen.

(NTB)