Dæhli og Eikrem kan forlate Cardiff: - Jeg tror Mats forsvinner

Solskjærs avskjed gjør nordmennenes fremtid usikker.

USIKKER FREMTID: Magnus Wolff Eikrem forlater her Cardiffs treningsfelt i sin sorte BMW. Nå setter flere et stort spørsmålstegn rundt fremtiden hans. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
USIKKER FREMTID: Magnus Wolff Eikrem forlater her Cardiffs treningsfelt i sin sorte BMW. Nå setter flere et stort spørsmålstegn rundt fremtiden hans. Foto: Sjur Stølen / DagbladetVis mer

CARDIFF (Dagbladet): Etter 259 dager var det slutt: Ole Gunnar Solskjær er ikke lenger manager for Cardiff City. Det ble bekreftet etter dagens treningsøkt, som ble ledet av keepertrener Richard Hartis og Solskjærs fysiske sjef, René Skovdahl.

Samtidig som et samlet norsk pressekorps venter spent på det første møtet med den arbeidsledige 41-åringen, knyttes det også stor usikkerhet til fremtiden til Mats Møller Dæhli (19) og Magnus Wolff Eikrem (24).

- Mats er en fantastisk spiller, men uten Solskjær på plass, tror jeg han forsvinner neste sommer, sier Cardiff-ekspert Terry Phillips til Dagbladet.

- Kunne spilt i Premier League Wales Online-journalisten har fulgt den walisiske hovedstadsklubben i over 40 år. Det inkluderer Solskjærs åtte og en halv måneder lange regjeringstid som Cardiff-sjef.

GODT HUMØR: Mats Møller Dæhli smilte og hilset på et samlet norsk pressekorps da han forlot Cardiffs treningsfelt sammen med mamma og Dagblad-fotograf Mette Møller i ettermiddag. Pappa og VG-kommentator Truls Dæhli er også på plass i Wales. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
GODT HUMØR: Mats Møller Dæhli smilte og hilset på et samlet norsk pressekorps da han forlot Cardiffs treningsfelt sammen med mamma og Dagblad-fotograf Mette Møller i ettermiddag. Pappa og VG-kommentator Truls Dæhli er også på plass i Wales. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Phillips snakker med entusiastisk stemme når samtaleemnet er Møller Dæhli. Han er ikke i tvil om at 19-åringen ville forlatt klubben i nær framtid uansett.

- Mats kunne spilt i Premier League. Han ble værende her på grunn av Solskjær.

- Eikrem forsvinner Like positiv er ikke Phillips til Wolff Eikrem. Midtbanestrategen har blitt avspist med tre korte innhopp så langt denne sesongen. Hvis Phillips får rett, blir det ikke stort mer spilletid i ukene som kommer, heller.

Det inkluderer bortemøtet med Derby på lørdag, hvor Danny Gabbidon og Scott Young vil lede laget.

- Vi har dessverre ikke sett det beste fra Eikrem i det hele tatt. Han ligner litt på Peter Whittingham i spillestilen, men jeg ser ikke hvorfor Young, som har hovedansvaret på lørdag, skal bytte de to. Eikrem er i beste fall på benken, sier Phillips.

Det er et syn Sky Sports-reporteren Graham Thomas deler. Sammen med blant andre Dagbladet, sto briten utenfor treningsfeltet i Vale of Glamorgan fra morgenen av og ventet på nyheten om Solskjærs exit.

Nå tror han Eikrem vil lide samme skjebne som sin tidligere sjef.

- Jeg tror Eikrem vil forlate klubben. Han har aldri klart å tilrive seg en plass på dette Cardiff-laget. Hvis det ikke kommer inn en manager som ser noe i Eikrem som vi ikke har vært vitne til så langt, tror jeg han forsvinner, sier Thomas til Dagbladet.

Fansen imot seg Samtidig forteller kollegaen fra Wales Online at han er lei seg for at Solskjær måtte slutte i jobben. I Phillips' hode var det imidlertid ikke andre mulige utfall på situasjonen.

- De var sju kamper inn i sesongen, men ting gikk så dårlig at fansen hadde snudd seg imot ham. Solskjær måtte gå.

- Han ble sett på som en «tenker». Det er greit hvis det går bra, da ville han blitt genierklært, men når det går dårlig, blir det brukt mot ham. Fotball er en resultatorientert bransje - Solskjær var nødt til å gå, gjentar Phillips.

LUKKET TRENING: Media hadde ikke lov til å nærme seg dagens Cardiff-trening.
Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
LUKKET TRENING: Media hadde ikke lov til å nærme seg dagens Cardiff-trening. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer

Solskjærs 259 dager lange Cardiff-karriere endte til slutt med 15 tap på 25 ligakamper. Tre av dem i The Championship. Hva fremtiden bringer for den levende, norske fotballegenden får vi kanskje svaret på allerede i kveld.

Solskjærs rådgiver, Jim Solbakken, tekstet Dagbladet like etter at nyheten ble kjent hvor han skrev at det ville bli arrangert et pressemøte i løpet av dagen.

TROR EIKREM FORSVINNER: Sky Sports-reporter Graham Thomas mener Magnus Wolff Eikrems Cardiff-dager nærmer seg talte. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet
TROR EIKREM FORSVINNER: Sky Sports-reporter Graham Thomas mener Magnus Wolff Eikrems Cardiff-dager nærmer seg talte. Foto: Sjur Stølen / Dagbladet Vis mer