Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhli og Samuelsen kan bli flyttet ned på U21-landslaget: - Høgmo og jeg har en god dialog

Leif Gunnar Smerud håper på forsterkninger til returkampen mot Serbia, akkurat som i U21-playoffen for fire år siden.

KAN BIDRA: Martin Samuelsen kan få med seg både Tsjekkia-kampen og returkampen for U21-landslaget mot Serbia.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
KAN BIDRA: Martin Samuelsen kan få med seg både Tsjekkia-kampen og returkampen for U21-landslaget mot Serbia. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mats Møller Dæhli og Martin Samuelsen kan bli flyttet ned igjen på U21-landslaget i returmøtet med Serbia.

Det har vært dragkamp mellom A-landslagssjef Per-Mathias Høgmo (56) og U21-trener Leif Gunnar Smerud foran skjebnekampene senere i måneden.

En presset Høgmo trenger best mulig A-landslag for å holde liv i VM-håpet, mens Smeruds U21-mannskap skal ut i omspill for å nå EM.

– Det har vært gode diskusjoner. Det har vært noen problemstillinger, som jeg mener vi har landet på en klok måte. Det gjør U21-laget slagkraftig i to viktige kamper og vi har en solid tropp til Tsjekkia-kampen, sier Høgmo til NTB.

Flere diskusjoner

Han får med seg Dæhli og Samuelsen, mens Smerud får benytte seg av sentrale profiler som Alexander Sørloth, Veton Berisha, Martin Ødegaard og Mohamed Elyounoussi.

– Det blir fokus på det nå, siden der er playoff. Men Per og jeg har hatt en god dialog på dette hele tiden. Vi har måttet vinne mange kamper i høst og stort sett fått ha gode lag hele veien. Vi har klart det tidligere, og dialogen er tett. En av grunnene til at vi er i omspill, er at vi har fått til gode løsninger, sier Smerud.

– Men det er mange spillere i din tropp som kunne vært med i Høgmos A-tropp mot Tsjekkia?

– Det er det, og mange av dem har erfaring fra A-landslaget. Det er litt av min jobb, nemlig å levere spillere til A-landslaget, samtidig som vi skal kvalifisere oss til mesterskap. Systemet er gjort om litt. Det er bare fire lag i playoff, før var det åtte. Nåløyet er blitt trangere. Sånn sett er det gledelig at vi er der (omspill) i det hele tatt, sier Smerud før dobbeltmøtet med Serbia.

– Får du tilført noen av spillerne på A-landslaget til returkampen i Drammen?

– Det har vi bestemt oss for å ta stilling til etter Tsjekkia borte og kampen i Serbia. Det er mulighet for å gjøre om til den hjemmekampen, sier Smerud til NTB.

– Det får vi komme tilbake til, er alt Høgmo vil si om det er aktuelt å «forsterke» U21-laget for å berge et norsk EM-sluttspill.

Undervurdert

Norge spiller borte mot Serbia i Beograd 11. november. Fire dager senere avgjøres det hele på Marienlyst stadion i Drammen.

– Hva vil du være fornøyd med i Beograd?

– Det er vanskelig å si i forkant, for det avhenger veldig av hvordan kampen blir, men bortemål står høyt på ønskelisten, sier Smerud.

Lag som Frankrike, Nederland og Belgia er allerede slått ut. Det vitner litt om Norges prestasjon.

Smerud mener U21-mesterskap er undervurdert.

– Ser du på det historisk, har vi kun to U21-mesterskap. Fra de kullene har det kommet flere A-landslagsspillere og utenlandsproffer enn det som er vanlig. Jeg tror det gir et løft og ikke minst verdifull mesterskapserfaring, som er litt undervurdert rundt det å kvalifisere lag til mesterskap litt høyere opp også. Det er en ting som også skaper stor entusiasme og setter Norge skikkelig på kartet. U21 er tolv lag i EM, A-landslagene er 24. Det er et trangere nåløye. Skulle vi klare det, er det utrolig positivt for norsk fotball, sier Smerud.

Norges U21-lag, ledet av den nytilsatte Strømsgodset-treneren Tor Ole Skullerud, tok bronse i Israel for tre år siden.

A-landslaget har ikke vært i sluttspill siden EM i 2000.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!