KNETRØBBEL: Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Mats Møller Dæhli rakk å bli skadefri i tide til landslagssamlingen.
KNETRØBBEL: Per-Mathias Høgmo gleder seg over at Mats Møller Dæhli rakk å bli skadefri i tide til landslagssamlingen.Vis mer

Dæhli om kneet: - Jeg kan ikke garantere noe

Fem dager til Kroatia-kampen.

MARBELLA (Dagbladet): Landslagets bestemann i 2014, Mats Møller Dæhli, har hatt en start-stopp-tilværelse i klubbsammenheng siden han forlot Molde i januar i fjor.

I vinter har han vært rammet av den kjente idrettsskaden jumper's knee - et problem enkelte trenger mange måneder på å lege.

For Mats Møller Dæhli har imidlertid den siste uka vært positiv. I dag møtte han til landslagssamling i Marbella, og 20-åringen føler seg klar for kvalifiseringskampen mot Kroatia.

- Jeg er mye bedre enn det jeg var, ja. Det føltes bra på B-kampen i helga, jeg spilte 60 minutter uten noen som helst smerter. Alle bevegelser og alt sånt satt. I tillegg trente jeg for fullt fram til den kampen, og jeg har følt meg ganske bra. Men så får vi se hvordan kneet holder i løpet av uka, sier Dæhli til Dagbladet.

- Jeg kan ikke garantere noe, annet enn at jeg er veldig positivt innstilt, og at jeg nå føler meg klar til å spille kamp.

Høgmo: - Han skal trene fullt Dæhli forteller om en god medisinsk kommunikasjon mellom klubb- og landslag, og unggutten er fullt klar over at han må kjøre faste øvelser med tanke på kneet. På mandagens landslagstrening i Spania var han med på det meste av det som foregikk, men så var det heller ingen hardøkt.

- I utgangspunktet blir uka hans at han skal trene for fullt, med mindre han får et tilbakeslag, sier landslagssjef Per-Mathias Høgmo om sine Dæhli-planer.

Frykter lang hvile Tilbakeslag vil helst ikke Dæhli snakke om nå:

- Jeg fikk jo et lite tilbakeslag etter at jeg trente en uke tidligere. Og hvis det skjer igjen er det ikke sikkert det er noen vits i å prøve å trene seg opp på nytt, gang etter gang.

- Så hvis tilbakeslaget kommer vil neste pause bli lang?

- Da tror jeg den blir litt lenger, ja, svarer Dæhli.