JUMPER'S KNEE: For to uker siden måtte Mats Møller Dæhli kjøle ned kneet etter landslagstrening i Marbella. Han spilte mot Kroatia noen dager seinere, men skaden er fortsatt ikke 100 prosent leget. Foto: Sveinung U. Ystad
JUMPER'S KNEE: For to uker siden måtte Mats Møller Dæhli kjøle ned kneet etter landslagstrening i Marbella. Han spilte mot Kroatia noen dager seinere, men skaden er fortsatt ikke 100 prosent leget. Foto: Sveinung U. YstadVis mer

Dæhli sliter fortsatt med kneet: - Han får all tid han trenger

Fotballframtida fryser på føttene.

(Dagbladet:) Mot Kroatia i Zagreb startet landslagets mest omtalte romkamerater sin første kamp sammen for Norge. Det blir garantert ikke den siste.

Men i klubblagene er det tilsynelatende iskaldt for tida:

• Mats Møller Dæhli (20) har verken vært på bane eller benk de to siste A-kampene for Freiburg. Hans eneste opptreden etter Kroatia-møtet palmehelga var 90 minutter for B-laget på søndag.

• Martin Ødegaard (16) var på vei hjem fra Zagreb da Real Madrid Castilla møtte Las Palmas Atlético 29. mars. Mot Conquense påskeaften satt han på benken i 90 minutter. På de to kampene har Castilla reist seg, tatt seks poeng og fått en samlet målforskjell på 7-1.

Tviler på det stemmer I Spania har journalistene de siste ukene brukt en tverrstilt kullstift til å fargelegge bildet av Ødegaards Madrid-tilværelse. Spesielt de som jobber for AS. For over to uker siden ble det fastslått at Castilla bare hadde vunnet én av sju kamper med Ødegaard på laget.

- Nei, det er sånn man må regne med. Det hører med i fotball. Det stresser jeg ikke noe med. Jeg vet at jeg trives godt i den gjengen der, og de har tatt meg godt imot. Så det bruker jeg ikke energi på, svarte Ødegaard til Dagbladet da.

Det ble også meldt om misunnelse i Castilla-garderoben:

- Jeg tror ikke det stemmer i det hele tatt, kontret Ødegaard.

Ronaldo-rykte I første kamp etter at Ødegaard kom tilbake til Spania etter landslagspausen, valgte Zinedine Zidane å plassere drammenseren på benken i 90 minutter. Sånt blir det ikke mindre skriverier av. I går kom AS med to nye artikler. I den siste, skrevet av Frederic Hermer - som er kjent for å stå Zidane tett - ble det påstått at Castilla-ledelsen flere ganger har bedt Martin Ødegaard og hans far Hans Erik om at gutten bør trene oftere med Castilla, og ikke bare Reals A-lag.

I artikkelen påstås det at enkelte Castilla-spillere har klaget på at Ødegaard ikke bryr seg om B-laget, men at han bare er opptatt av å oppholde seg i nærheten av Cristiano Ronaldo.

Ødegaards rådgiver Tore Pedersen ønsket i går ikke å kommentere artikkelen, mens Hans Erik ikke har respondert på Dagbladets henvendelser.

Vondt Dæhli-kne Det er lett å glemme at Martin Ødegaard er en 16-åring som har vært i Real Madrid i drøyt to måneder - og at det først er når han er rundt 20 at man kan nærme seg en konklusjon på om overgangen til Spania var riktig.

Rundt 20 er nettopp der Mats Møller Dæhli er nå, og det året han har lagt bak seg i klubbsammenheng, har på ingen måte vært optimalt. I Cardiff havnet han langt unna laget da Ole Gunnar Solskjær forsvant. I Freiburg fikk han raskt vise seg fram, bare for å bli rammet av jumper's knee.

Den uforutsigbare lidelsen plaget ham ikke mer enn at han spilte mot Kroatia, men etter det har han altså på ny vært fraværende i Freiburgs to A-kamper.

Er det skaden, eller er han ikke en del av trener Christian Streichs planer for hvordan Freiburg skal berge plassen?

- Mats har hatt problemer med patellarsenen. Dette har forhindret ham fra å være tilgjengelig for vårt førstelag. Men han er nå tilbake i trening med laget, sier Andrew Kraft i Freiburgs kommunikasjonsavdeling til Dagbladet.

Gis tid og støtte Noe anslag for når Dæhli er 100 prosent kampklar vil han ikke gi, men han forsikrer at Dæhli vil bli gitt «all den tid og støtte» han trenger for å bli restituert.

På spørsmål om det var feil å la Dæhli spille A-landskampen mot Kroatia etter alt knetrøbbelet, svarer Kraft dette:

- Mats dro på landslagssamling, så han var definitivt okey. Han spilte, dermed må han ha følt seg frisk nok til å være med, og han må også ha trent for fullt med landslaget, sier Kraft.

- Og hvis vårt medisinske apparat hadde funnet noe eller ment at det var et medisinsk problem ved å la ham dra på landslagssamling, tror jeg ikke han ville reist.

• Neste mulige kamper for duoen Ødegaard/Dæhli: Schalke-Freiburg 11. april (kl. 15.30) og Real Madrid Castilla-Tudelano 12. april (16.00).