Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie: - Trodde det var slutt

Bjørn Dæhlie trodde karrieren var over da han ble innlagt på Sentralsykehuset i Akershus i høst.

- Da var jeg sikker på at det var slutt. Jeg var innom for å sjekke magen og ble innlagt øyeblikkelig - med det vi trodde var blødende magesår, sier han til Adresseavisen.

To dager senere ble Dæhlie skrevet ut igjen. Prøvene viste at magen var helt i orden, men verdens beste skiløper var i så dårlig form som han aldri har vært etter at han ble voksen.

Han gjorde som han alltid har gjort: Kombinerte trening, business, familie og fritid i høyt tempo. I dagene før han ble innlagt begynte Dæhlie å tro på alle dem som sa at han kjørte seg for hardt. Magen hadde vært småtrøblete lenge, og nå begynte han også å få anfall av svimmelhet.

- På en treningstur i Trysil måtte jeg stå og støtte meg mot ei furu. Jeg trodde jeg skulle svime av hver øyeblikk, og omfavnet furua i det jeg tenkte: Her er det ingen som finner meg.

I begynnelsen av september var han veldig bekymret. Det endte med sykehusbesøk og øyeblikkelig innleggelse.

- Da var jeg sikker på at det ikke ble mer skiløping i hvert fall. Likevel tror jeg episoden har gjort at jeg er blitt flinkere til å ta mer hensyn, sier Dæhlie.

I sommer satte han personlig rekord i rulleskiløypa, mens fysiske tester så sent som i oktober var elendige.

- Derfor er jeg voldsomt overrasket over at det har gått så bra som det har gjort hittil i sesongen. Jeg har fått bekreftet at det «nye» opplegget fungerer bra. Jeg har blant annet kuttet ut de mest vanvittige øktene, sier Bjørn Dæhlie.

(NTB)

FIKK SEG EN TRØKK: Bjørn Dæhlie ble lagt inn på sentralsykehuset i Akershus i fjor høst.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media