Dæhlie åpner for livstidsstraff

Utelukkelse på livstid er et middel i dopingkampen. Det mener skilegenden Bjørn Dæhlie.

I dag gjorde han comeback i Skøytevasan etter tre års løpspause, men 35-åringen bruker også tid på å fordøye at hans egen idrett virker mer skitten enn noen gang før.

Dæhlie rister oppgitt og skuffet på hodet over sakene fra OL.

- Jeg kan ikke skjønne at utestengelse på livstid er et galt forslag for de som bryter dopingreglene. Dersom rettssikkerheten rundt prøvene er godt ivaretatt, kan det være noe. Vi kan ikke akseptere doping og må slå knallhardt ned på det, sier Dæhlie, som var iført helsvart skidrakt.

- Jeg burde kanskje hatt på meg svart sørgebind også, sier han til NTB.

Vanlig karantene er på to sesonger, og den regelen gjør at dopingtatte løpere fra Lahtis-VM kan komme til å være deltakere i Val di Fiemme om et snaut år.

- Personlig ville jeg følt det som livstidsstraff dersom jeg kom hjem og var tatt for dopingbruk. Jeg skjønner ikke hva slags glede noen har av å konkurrere videre, fortsetter Dæhlie.

Gullvinnerne Johann Mühlegg, Larissa Lazutina og Olga Danilova er allerede tatt for NESP-bruk. Funn i den østerrikske OL-leiren kan tyde på at det også der er jukset.

Ryktene sier også at en lang rekke løpere har hatt en suspekt utvikling på blodverdiene denne vinteren.

- Jeg tror at utøverne selv kan være med på å påvirke en god del. IOK ser at det er viktig, og kan bidra til å bedre troverdigheten.

(NTB)