FØLER SEG UTHENGT: En av tidenes største langrennsløpere, Bjørn Dæhlie, tar til motmæle til svensk professor som mener at det ikke gikk an å vinne uten å være dopet før. Her ser vi Bjørn Dæhlie fra OL i Albertville i 1992, der han sikret norsk stafettgull på ankeretappen. Foto: Jon Eeg / NTB / Scanpix
FØLER SEG UTHENGT: En av tidenes største langrennsløpere, Bjørn Dæhlie, tar til motmæle til svensk professor som mener at det ikke gikk an å vinne uten å være dopet før. Her ser vi Bjørn Dæhlie fra OL i Albertville i 1992, der han sikret norsk stafettgull på ankeretappen. Foto: Jon Eeg / NTB / ScanpixVis mer

Dæhlie føler seg uthengt av svensk dopingekspert

10-15 år tilbake i tid kunne man gå ut fra at VM-vinnere var dopet, mener Bengt Saltin.

(Dagbladet): Bjørn Dæhlie er en av tidenes beste langrennsløpere med i alt 29 medaljer i OL og VM.

Nå kjenner han seg urettmessig uthengt, og tar til motmæle mot den svenske professoren Bengt Saltin, en av verdens ledende eksperter på doping, som mener at det ikke gikk an å vinne for 10-15 år siden uten å være dopet. 

Tror ikke på dopingfritt VM
I et innslag på SVT sier Saltin at det ikke finnes en sjanse for at det ikke er dopede utøvere i VM i Val di Fiemme som starter torsdag.

- I dag skal man ikke automatisk tro at den som vinner VM-gull er dopet. Men sånn var det om man går 10-15 år tilbake i tid, sier Saltin til kanalen.

- Maktesløs
I et intervju med Expressen tar Dæhlie sterkt til motmæle. Dæhlie, som hadde sin storhetstid i de åra Saltin peker ut, føler seg naturligvis truffet.

- Det er en trist uttalelse. Man føler seg helt maktesløs når man senere skal prøve å svare, sier Dæhlie til avisa.

- Blir du sint?

- Det er klart. Han tar feil. Det gikk absolutt an å vinne uten å være dopet da.

Egne løp som bevis Dæhlie peker på sine egne resultater som bevis for at han ikke var dopet.

- Det handler om at en løper er to minutter etter i et løp, og så best i det neste. Jeg var i toppen gjennom alle sesongene. Saltin tar helt feil, sier han.