Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie fortsatt sjukmeldt

GARDERMOEN (Dagbladet :på nettet): En tufsete og smaløyd Bjørn Dæhlie innkalte i dag til pressekonferanse for å fortelle om sin fysiske tilstand en uke foran VM. Et fulltallig pressekorps møtte opp - og fikk høre at skikongens form er litt på grensa.

Mens resten av langrennslaget er i høyden og trener, møtte Norges ubestridte skikonge pressen på Gardermoen i formiddag.

31-åringen var rød rundt øynene, han snufset litt - og stemmen var mindre klar enn vanlig:

- Jeg har hatt en forkjølelse - et lite virus om du vil - en ukes tid. Formen er litt på grensa og i dag ville jeg ikke gått skirenn, forteller Dæhlie.

Tungt

Den siste uka har vært tung for langrennskongen: Ikke har han fått kjørt den hardtreninga han hadde ønsket foran VM, og han har heller ikke tilbragt nok tid i høyden.

- Jeg har mest tro på høydetrening i forkant av mesterskap. Nå gjelder det bare å gjøre det beste ut av det, sier 31-åringen.

Alt i alt er han optimistisk på egne vegne, og han håper at halsinfeksjonen skal slippe taket i løpet av et par dager. I så fall blir det VM-start.

- Jeg er ikke så bekymret med tanke på det treningsmessige, forteller skikongen.

VM-start

Foreløpig har han ikke bestemt seg for om han skal gå tremila i VM neste fredag.

- Hvis jeg hangler litt også torsdag i neste uke, tror jeg ikke det er noe lurt å åpne med tremila, innrømmer Dæhlie.

Fortsatt vet ikke Dæhlie når han reiser til VM i Ramsau. Han vil først se om sykdommen slipper taket.

- Planen er å reise til Ramsau over helgen, men foreløpig er ikke noe klart. Jeg tror fortsatt at det er mulig å gå fort på ski neste fredag, beroliger Dæhlie.

FORKJØLA:</B> Bjørn Dæhlie går rundt og kremter og føler seg sjuk, bare en uke før VM-start. Skikongen tror likevel på VM-start. I bakgrunnen er Rolf Nereng, Dæhlies rådgiver.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media