Dæhlie har solgt høydehuset

Høydehuset til Bjørn Dæhlie er nå under montering hos Odd-Bjørn Hjelmeset på Øyer. Det kan tyde på at skikongen er i ferd med å abdisere.

Dæhlie var den eneste norske toppløperen som utrustet seg med høydehus i hjemmet, men nå har han overdratt høyderommet sitt til Hjelmeset, skriver Adresseavisen.

Overdragelsen har foregått i all hemmelighet.

Da Adresseavisen framholdt ryktene for Hjelmeset torsdag, ville han ikke bekrefte handelen. Det gjør derimot toppidrettssjef Bjørge Stensbøl.

- Så vidt jeg kjenner til driver våre folk og monterer rommet hjemme hos Hjelmeset i disse dager, sier Stensbøl.

Privat avtale

Flyttingen av høyderommet er en privat avtale mellom Dæhlie og Hjelmeset. Olympiatoppens bidrag i denne saken er å bistå med fagekspertise på montering og utprøving.

Stensbøl vil ikke kommentere om dette betyr at Dæhlie gir opp satsingen mot OL i Salt Lake. Høydetrening og akklimatisering har vært sett på som ekstra viktig fram mot OL i Salt Lake City, ettersom løypene ligger opp mot 1800 meters høyde. Derfor er det overraskende at Dæhlie gir fra seg den muligheten som høydehuset gir til å få noen ekstra doser med tilpasning til tynnluft.

Hjelmeset er den eneste løperen på dagens landslag som har vist interesse for privat høydehus. Han sier installeringen av høyderom hjemme på Øyer gjøres med tanke på neste års OL. Han har ikke planer om å bruke det i oppladningen til vinterens VM i Lahtis.

Bjørn Dæhlie var ikke tilgjengelig for kommentar fredag. Heller ikke hans rådgiver Rolf Nereng tok telefonen.

(NTB)