Dæhlie: Høydehus er kommet for å bli

Vebjørn Rodal kan si hva han vil om Bjørn Dæhlies bruk av høydehus. Skikongen mener bestemt at kunstig høydetrening har kommet for å bli. Uten høydetrening er det umulig å vinne OL i Salt Lake City i 2002, mener Nannestad-løperen.

- Uten høydetrening foran OL i Salt Lake City kan man likegodt bli hjemme. Da vinner man ikke likevel, sier Dæhlie.

Sutrer

Bjørn Dæhlie anser seg ferdig med «mediakrigen» som ble ført mellom ham og Vebjørn Rodal i vinter. I VG tirsdag sier Rodal at langrennsesset i sin bok sutrer for å skaffe seg sympati. Dæhlie vil ikke la seg lokke til å blåse nytt liv i det han oppfattet som destruktiv krangel i stedet for saklig debatt.

Håpløst utgangspunkt

«Rodal mener Dæhlie jukser» sto det med krigstyper over hele Verdens Gangs forside 3. januar i år. Det var opptakten til den verbale krigen gjennom mediene mellom Rodal og Dæhlie, som varte ukesvis.

- Jeg er mer enn villig til å ta en saklig debatt om kunstig høydetrening og etikken rundt det, som jeg står fullt og helt inne for. Men det blir feil med en diskusjon på Vebjørns premisser. Han sidestiller bruken av høydehus med misbruk av rene dopingmidler, slik som EPO. Utgangspunktet for en debatt blir dermed håpløst, mener Dæhlie.