Dæhlie inspirerte Rønning til å bli best

- Artig, sier Dæhlie. Rønning møtte leserne på Dagbladet.no.

•Les Eldar Rønnings nettmøte-svar under denne saken.

(Dagbladet.no): Denne skisesongen har startet alldeles strålende for sprintspesialisten Eldar Rønning fra Skogn.


Sjøl er 24-åringen overveldet av suksessen.

- Det har startet over all forventning. Først og fremst skyldes det at mange år med hard trening begynner å betale seg for alvor, sier Rønning til Dagbladet.no.

Berømmer Hetland

Samtidig trekker han fram det gode miljøet på sprintlandslaget, og da særlig romkamerat Tor Arne Hetland.


- Det betyr veldig mye at vi pusher hverandre, og jeg gir gjerne Tor Arne litt av æra for at det har gått så bra, sier den sympatiske skiløperen.

Etter å ha vaket i skorpa flere sesonger på rad, har han fått et endelig gjennombrudd med flere verdenscupseire så langt i vinter.

JAAA! Eldar Rønning har slått gjennom skikkelig som skiløper denne sesongen. Her jubler han etter seieren på 15 km klassisk i Kuusamo, Finland. Noe av inspirasjonen kommer fra skilegende Bjørn Dæhlie. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX
JAAA! Eldar Rønning har slått gjennom skikkelig som skiløper denne sesongen. Her jubler han etter seieren på 15 km klassisk i Kuusamo, Finland. Noe av inspirasjonen kommer fra skilegende Bjørn Dæhlie. Foto: ERLEND AAS/SCANPIX Vis mer

Dæhlie inspirasjonskilde

- Dette er drømmen som går i oppfyllelse, bekrefter han.


- Husker du første gangen du tenkte at du skulle satse for å bli best?
- Ja, jeg gjør faktisk det. Det var da jeg var 10 år og satt inne og så sendingene fra OL i Albertville. På en pressekonferanse fortalte Bjørn Dæhlie at han håpet at Vegard Ulvang og hans suksess kunne spore norske tiåringer til å satse på ski, svarer Rønning.

- Artig at det virket

På direkte spørsmål bekrefter skilegenden Bjørn Dæhlie at han husker dette utsagnet.


- Jeg husker at jeg sa det, ja, og det er jo artig at det virket - og at det fikk et så konkret resultat, sier Dæhlie til Dagbladet.no.

Uoppfordret begynner han å skryte av det nye, norske ski-stjerneskuddet.

- Han er en skikkelig frisk fyr. Mange trodde kanskje at han bare skulle bli sprinter, så da er det imponerende at han ser ut til å bli mer all-round, tillegger Dæhlie.

Dæhlie inspirerte Rønning til å bli best

Still dine spørsmål til Rønning

Men hva vil Rønning sjøl egentlig prioritere framover? Hva er styrkene hans som skiløper? Og håper han å inspirere unge utøvere, slik Dæhlie en gang inspirerte ham?


Slike og andre spørsmål kan du nå stille direkte til langrennsløperen:

INSPIRASJONSKILDENE: Etter at både Bjørn Dæhlie og Vegard Ulvang tok tre gull og en sølv under Albertville-OL i 1992, uttalte Dæhlie at han håpet suksessen inspirerte ti år gamle skitalenter. Det merket Eldar Rønning (da 10) seg.