Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie jakter på trygghet

HAKUBA (NTB): Bjørn Dæhlie er klar for en hektisk OL-fridag. Etter fadesen på dagens 30-kilometer er han på jakt etter trygghet. Han og smøresjef Magnar Dalen ble dagens store tapere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dæhlie vil teste en rekke skipar og forskjellige smøringsalternativer. Det er meldt snøvær og ganske mildt vær også i dagene som kommer. Derfor prioriteter Dæhlie å bli sikker på utstyr og smøring.

For selv etter 20. plassen er han rimelig trygg på sin egen kropp.

- Jeg tror formen skal være bra, men helt sikker kan jeg ikke være, sa han.

Tidlig slutt

Han trengte bare noen minutter i sporet på å skjønne at han og smøringsteamet hadde skutt fullstendig skivebom i de hektiske timene før start der nullføre og tett snødrev var utfordringen.

Allerede etter halvannen kilometer var det tilløp til ising under skiene på en av de store favorittene. - Jeg skjønte hvor det bar, og fullførte bare løpet. Det hadde kanskje vært like greit å bryte, fortalte Bjørn Dæhlie.

Torsdag går første del av jaktstarten. Der kommer en revansjesugen Dæhlie igjen til å møte tilnærmet stillhet under rennet.

Det var bare vel 1000 mennesker på stadion mandag, og helt tomt ute i skogen.

- Det var så jeg gledet meg til neste sekunderingspost for å møte noen mennesker. Jeg tenkte er dette virkelig OL?

Stoppet

- Det var en bom, ja!, sa Dæhlie om hele dagen. Han var på jakt etter sitt sjette OL-gull, men måtte i stedet se at finner og italienerne fikk fullklaff under de de vanskelige forholdene.

To stoler lenger borte på den norske pressekonferansen satt smøresjef Magnar Dalen og redegjorde lenge og vel.

- Våre løpere hadde ikke forutsetninger til å kjempe om gull da de la i vei. Vi gjorde ikke jobben vår optimalt, sa Dalen som sammen med sine medarbeidere satset på en oppklaring utover dagen.

Den kom ikke, og dermed ble tørrvoksen Dæhlies bane. - Forskjellene i hvordan man smører er ikke store, men de kan gi store utslag, sa Dalen.

Mika Myllylä feide avgårde som på en sky mens Dæhlie ble satt sjakk-matt av medarbeiderne som tidligere har hjulpet ham til så mange triumfer.

<B>SMØREBOM:</B> Smøresjef Magnar Dalen redegjorde lenge og vel for de norske løpernes ski som ikke hadde rett smørning: - Våre løpere hadde ikke forutsetninger til å kjempe om gull da de la i vei. Vi gjorde ikke jobben vår optimalt, sa Dalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!