Dæhlie jobbet for seieren

VAL DI FIEMME (NTB): - Jeg skjønner ikke at man kan bli så fryktelig andpusten av dette, sa Bjørn Dæhlie (30) etter å ha slitt seg inn til sin 39. verdenscupseier totalt. Men han mente det ikke. Bare minutter tidligere kjempet han seg mot mål - totalt utmattet.

Skikongen fra Nannestad har vunnet mer enn noen annen langrennsløper. I alt 14 VM- og OL-gull har Bjørn Dæhlie sanket siden VM i Val di Fiemme 1991.

- Jeg forstår at folk tar det for gitt at jeg vinner, og ikke ser noe spesielt på det lenger. Men for meg er hver seier spesiell. Det er ingen selvfølge at jeg vinner hver gang, sier Bjørn Dæhlie.

Dagens 10 kilometer klassisk i italienske Val di Fiemme endte med dobbelt norsk. Dæhlie gikk på tiden 25.08,8, og ble nærmest fulgt av Sture Sivertsen 22,5 sekunder bak. Kasakhstaneren Vladimir Smirnov ble nummer tre, slått med 23 sekunder av Dæhlie.

Åpnet hardt

- Jeg måtte åpne hardt, men synes de første fem kilometrene gikk vel fort. Hele tiden ble jeg sekundert opp mot Smirnov. Her er det ikke noe særlig å bli hengende etter, tenkte jeg.

Opp de siste seige bakkene mot slutten var Bjørn totalt utmattet. Da ville ikke beina hans bære ham lenger. Men slik har Bjørn Dæhlie følt det mang en gang tidligere.

- Jeg hadde gode ski, føret var bra og da var det bare å gi alt, sa Dæhlie.

Kjent og kjær

VM-løypa fra 1991 er kjent og kjær for Bjørn. Han vant to gullmedaljer i 1991 (15 km fri teknikk og stafett) og gikk også til topps i et verdenscuprenn samme sted i 1990 på 15 kilometer.

Sture Sivertsen åpnet noe roligere enn sin lagkamerat, men tok igjen forpranget til Smirnov helt på slutten av løpet. Bjørn Dæhlie var det ingen som kunne rokke. Erling Jevne ble nummer fem, nærmest fulgt av Thomas Alsgaard og Krister Sørgård. Med det var hele fem nordmenn inne blant de ti beste.

Dæhlie leder verdenscupen suverent, 92 poeng foran Vladimir Smirnov. Thomas Alsgaard er treer, tett fulgt av Sture Sivertsen og Erling Jevne.