Dæhlie knuste alle - igjen

HAKUBA (NTB): Bjørn Dæhlie tok knusende revansje etter skuffelsen på tremila, og med triumfen på 10 kilometer klassisk er han tidenes mestvinnende i olympiske vinterleker sammen med Ljubov Jegorova. Etter jaktstarten lørdag er han sannsynligvis alene på toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Dette var meget tilfredsstillende. Det er skiløper jeg vil være, og det er som skiløper jeg vil bli fokusert, sa Dæhlie etter å ha sikret sitt sjette OL-gull.

Skikongen gikk et veldig sterkt renn under vanskelige forhold med regnvær. Han slo knockout på konkurrentene på første halvdel av løpet, og kunne tillate seg å tape en del mot slutten. I mål var han 8,0 sekunder foran den sensasjonelle sølvvinneren Markus Gandler fra Østerrike.

Tremilsvinneren Mika Myllylä fra Finland tok bronse, 15,6 sekunder etter Dæhlie som har et utmerket utgangspunkt i jaktstartrennet.

Heldig skivalg

Dæhlie har nå seks gull og tre sølv i olympiske vinterleker. Lørdag går han for gull nummer sju. Klarer han det, vil han være unik.

- Jaktstarten har jeg ikke begynt å tenke på ennå, og 15 sekunder til Myllylä er ikke stort. Dersom han har dagen, kan han være i ryggen min med en gang, sa Dæhlie, som heller ville snakke om gulløpet.

Skismøringen ble vanskelig da været slo om kort før start. Det fine været fra tirsdag ble avløst av regnvær.

- Det var vanskelig, og vi kunne fort ha bommet, men heldigvis valgte vi rett. Jeg hadde tre par smurt en time før start, men da været slo om ble de kastet. Vi preparerte to nye par, og valgte riktig løsning, sa han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer