Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie knuste alle - igjen

HAKUBA (NTB): Bjørn Dæhlie tok knusende revansje etter skuffelsen på tremila, og med triumfen på 10 kilometer klassisk er han tidenes mestvinnende i olympiske vinterleker sammen med Ljubov Jegorova. Etter jaktstarten lørdag er han sannsynligvis alene på toppen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Dette var meget tilfredsstillende. Det er skiløper jeg vil være, og det er som skiløper jeg vil bli fokusert, sa Dæhlie etter å ha sikret sitt sjette OL-gull.

Skikongen gikk et veldig sterkt renn under vanskelige forhold med regnvær. Han slo knockout på konkurrentene på første halvdel av løpet, og kunne tillate seg å tape en del mot slutten. I mål var han 8,0 sekunder foran den sensasjonelle sølvvinneren Markus Gandler fra Østerrike.

Tremilsvinneren Mika Myllylä fra Finland tok bronse, 15,6 sekunder etter Dæhlie som har et utmerket utgangspunkt i jaktstartrennet.

Heldig skivalg

Dæhlie har nå seks gull og tre sølv i olympiske vinterleker. Lørdag går han for gull nummer sju. Klarer han det, vil han være unik.

- Jaktstarten har jeg ikke begynt å tenke på ennå, og 15 sekunder til Myllylä er ikke stort. Dersom han har dagen, kan han være i ryggen min med en gang, sa Dæhlie, som heller ville snakke om gulløpet.

Skismøringen ble vanskelig da været slo om kort før start. Det fine været fra tirsdag ble avløst av regnvær.

- Det var vanskelig, og vi kunne fort ha bommet, men heldigvis valgte vi rett. Jeg hadde tre par smurt en time før start, men da været slo om ble de kastet. Vi preparerte to nye par, og valgte riktig løsning, sa han.

Ble sliten

Han skaffet seg et stort forsprang halvveis, men kjente tempoet på den siste sløyfen.

- Jeg fikk det fryktelig, men følte ut fra sekunderingen at også de andre måtte slite skikkelig. Jeg safet litt i den siste utforbakken, jeg var redd for å falle der. Ellers var det tungt, og jeg gikk mye på armene, sa han.

- Skiene mine var 95 prosent, og det er nok maksimum av hva man kan oppnå her i Hakuba.

Gandler hadde kanskje enda bedre ski. Han gikk på ski som var smurt av nordmannen Hallgeir Lundemo. Han hadde også hjulpet fjerdeplasserte Vladimir Smirnov med smurningen.

Falt og rotet

Thomas Alsgaard gikk inn til femteplass. Også han og de to øvrige nordmennene var fornøyd med skiene. Erling Jevne ble nummer sju og Sture Sivertsen nummer ni.

- Det var greie ski, men litt glatt. Ved seks og en halv kilometer falt jeg etter et glipptak i en motbakke. Jeg strevde med å komme igang igjen, og det ble mye rot, sa Alsgaard, som ikke ville si noe om hvorvidt bronsen glapp samtidig med at skia smatt ut av sporet.

- Jeg har bra framgang, men er ikke fornøyd. Jeg var rett og slett ikke god nok i dag. Jeg mangler litt på formen. Kanskje var det den gjennomkjøringen jeg skulle hatt på tremila, sa han. Motløs foran jaktstarten er han slett ikke. Avstanden framover er ikke avskrekkende.

SKIKONGEN:</B> Nok en gang beviste Bjørn Dæhlie at han er i en egen klasse. I dag tok han gull på 10 kilometer klassisk.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!