OL-VANDRER: Bjørn Dæhlie gratulerte Andreas Håtveit med fjerdeplassen i slopestyle i dag, men har selvfølgelig fortsatt noen av tankene på det som skjer på langrennstadion. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OL-VANDRER: Bjørn Dæhlie gratulerte Andreas Håtveit med fjerdeplassen i slopestyle i dag, men har selvfølgelig fortsatt noen av tankene på det som skjer på langrennstadion. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Dæhlie mener Northug har godt av å være vraket i morgen

- Glad det ikke er meg som tar ut stafettlaget.

SOTSJI (Dagbladet): Lørdag rundt kl 09 norsk tid, et halvt døgn etter morgendagens 15 kilometer klassisk for herrer, får vi vite om Petter Northug blir ankermann på det norske stafettlaget i OL.

Det er plutselig stor sikkerhet rundt mannen vi alle stort sett er blitt vante til å sette vår lit til de siste årene, og etter at Northug ble vraket til fredagens 15-kilometer, får vi ikke klare svar på dem heller.

Bjørn Dæhlie mener det er en fordel med tanke på stafetten at Northug ikke går i morgen.

- Det går veldig fint, det er en fordel å kunne lade opp og trene for seg selv. Da går han litt intervaller og så videre, det er ikke noe problem, sier Dæhlie til Dagbladet.

- Spørsmålet er jo hvor god form han er i, og om han selv ønsker å gå, og hvilken etappe og så videre. Jeg regner med at han selv kommer til å gi noen signaler på det, sier den abdiserte skikongen.

Krangler igjen Han var i ekstremparken i Rosa Khutor for å følge slopestyle sammen med kronprins Haakon i formiddag, men er selvfølgelig fortsatt opptatt av hva som foregår i langrennsfjellet på den andre siden av dalen.

Etter vrakingen av Petter Northug oppsto det på nytt uønsket høy temperatur rundt det norske landslaget (ikke bare rundt kvinnenes 10-kilometer), Eldar Rønning var en av dem som markerte tydelig hvor lite interessert han var i å bare snakke om Petter, mens det i dag blir gjort klart fra teamet rundt Northug at misnøyen er stigende.

- Vidar Løfshus kommer med påstander hele veien, som jeg personlig mener er veldig dårlig timet. For oss er utøveren i sentrum, og vi forsøker å skape ro rundt idretten, og ikke kaste oss ut i debatt under et mesterskap, sier John Northug til Dagbladet.

Han reagerer på at landslagssjefen i går uttalte at han ønsker å overtale Petter Northug tilbake på landslaget.

Vanskelig uttak Ingen har hørt fra Petter siden etter den skuffende sprinten. Bjørn Dæhlie tror likevel ikke bråket forstyrrer forberedelsene i den norske langrennsleiren.

- Nå har ikke jeg fulgt med i dag, så har kanskje ikke så mye å si til det, men jeg regner med at det er fullt fokus på 15-kilometer og stafett. Det kommer til å bli et laguttak som blir veldig spennende, og vanskelig, sier han til Dagbladet.

- Petter - det viktigste er at han ikke er sjuk. Og ti-kilometeren på stafetten er litt lettere, selve traseen er litt lettere. Det blir spennende å se om han får sisteetappen, eller om han ikke får det. Men jeg er glad det ikke er meg som skal ta ut det laget, sier Dæhlie.