OL-VANDRER: Bjørn Dæhlie gratulerte Andreas Håtveit med fjerdeplassen i slopestyle i dag, men har selvfølgelig fortsatt noen av tankene på det som skjer på langrennstadion. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OL-VANDRER: Bjørn Dæhlie gratulerte Andreas Håtveit med fjerdeplassen i slopestyle i dag, men har selvfølgelig fortsatt noen av tankene på det som skjer på langrennstadion. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Dæhlie mener Northug har godt av å være vraket i morgen

- Glad det ikke er meg som tar ut stafettlaget.

SOTSJI (Dagbladet): Lørdag rundt kl 09 norsk tid, et halvt døgn etter morgendagens 15 kilometer klassisk for herrer, får vi vite om Petter Northug blir ankermann på det norske stafettlaget i OL.

Det er plutselig stor sikkerhet rundt mannen vi alle stort sett er blitt vante til å sette vår lit til de siste årene, og etter at Northug ble vraket til fredagens 15-kilometer, får vi ikke klare svar på dem heller.

Bjørn Dæhlie mener det er en fordel med tanke på stafetten at Northug ikke går i morgen.

- Det går veldig fint, det er en fordel å kunne lade opp og trene for seg selv. Da går han litt intervaller og så videre, det er ikke noe problem, sier Dæhlie til Dagbladet.

- Spørsmålet er jo hvor god form han er i, og om han selv ønsker å gå, og hvilken etappe og så videre. Jeg regner med at han selv kommer til å gi noen signaler på det, sier den abdiserte skikongen.

Krangler igjen Han var i ekstremparken i Rosa Khutor for å følge slopestyle sammen med kronprins Haakon i formiddag, men er selvfølgelig fortsatt opptatt av hva som foregår i langrennsfjellet på den andre siden av dalen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Etter vrakingen av Petter Northug oppsto det på nytt uønsket høy temperatur rundt det norske landslaget (ikke bare rundt kvinnenes 10-kilometer), Eldar Rønning var en av dem som markerte tydelig hvor lite interessert han var i å bare snakke om Petter, mens det i dag blir gjort klart fra teamet rundt Northug at misnøyen er stigende.

- Vidar Løfshus kommer med påstander hele veien, som jeg personlig mener er veldig dårlig timet. For oss er utøveren i sentrum, og vi forsøker å skape ro rundt idretten, og ikke kaste oss ut i debatt under et mesterskap, sier John Northug til Dagbladet.

Han reagerer på at landslagssjefen i går uttalte at han ønsker å overtale Petter Northug tilbake på landslaget.

Vanskelig uttak Ingen har hørt fra Petter siden etter den skuffende sprinten. Bjørn Dæhlie tror likevel ikke bråket forstyrrer forberedelsene i den norske langrennsleiren.

- Nå har ikke jeg fulgt med i dag, så har kanskje ikke så mye å si til det, men jeg regner med at det er fullt fokus på 15-kilometer og stafett. Det kommer til å bli et laguttak som blir veldig spennende, og vanskelig, sier han til Dagbladet.

- Petter - det viktigste er at han ikke er sjuk. Og ti-kilometeren på stafetten er litt lettere, selve traseen er litt lettere. Det blir spennende å se om han får sisteetappen, eller om han ikke får det. Men jeg er glad det ikke er meg som skal ta ut det laget, sier Dæhlie.