Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dæhlie nær utestengt fra OL

Bjørn Dæhlie var nær ved å bli utestengt fra OL i Nagano i dag. Grunn: Reklamekampanjen for Dæhlie-boka som kom ut i desember strider mot IOCs regler. Nå må alt reklamemateriellet rundt boka fjernes før midnatt, melder NRK Dagsrevyen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl har i dag vært i møte med IOCs høye herrer for å hindre at Norges kanskje største gullhåp i OL ble sendt hjem fra gigantarrangementet.

- IOC har forlangt at reklamen for Dæhlie-boka «Gulljakten» blir fjernet fra alle salgssteder før midnatt, forteller toppidrettssjefen til NRK.

IOCs regler sier nemlig at den eneste reklamen som er tillatt under OL, er reklame for OL-sponsorene. Reklame for bøker og klesplagg som ikke ligger under OL-paraplyen er forbudt.

Hovedpersonen selv, Bjørn Dæhlie ville ikke kommentere saken.

- Bjørn må skjermes. Han er her for å stå på ski, sier Stensbøl.

Kim Magnus Andersen i LibrisArte lover at reklamen for Dæhlie-boka er borte før midnatt.

Jevne på kanten

Også Erling Jevne var i faresonen, ettersom bildet av ham skulle henges opp over kjøttdiskene i en rekke dagligvareforretninger under OL, ifølge Nettavisen.

Jevne har en personlig avtale med en kjøttprodusent, men etter at Olympiatoppen fikk vite om planene ble, ifølge Nettavisen, kampanjen stoppet.

I et brev fra toppidrettssjef Bjørge Stensbøl, blir også de norske utøverne som er sponset av en spesiell utstyrsprodusent bedt om å dekke til dette med tape når de befinner seg innenfor akkreditert område i Nagano. Logoen til produsenten er nemlig for stor i henhold til regelverket.

<B>IKKE GODTATT:</B> Reklamen for Bjørn Dæhlie-boka er ikke godkjent mens OL-pågår, sier IOCs regler. IOC har nå forlangt at bokreklamen må fjernes fra alle salgssteder innen midnatt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!