Dæhlie nær utestengt fra OL

Bjørn Dæhlie var nær ved å bli utestengt fra OL i Nagano i dag. Grunn: Reklamekampanjen for Dæhlie-boka som kom ut i desember strider mot IOCs regler. Nå må alt reklamemateriellet rundt boka fjernes før midnatt, melder NRK Dagsrevyen.

Toppidrettssjef Bjørge Stensbøl har i dag vært i møte med IOCs høye herrer for å hindre at Norges kanskje største gullhåp i OL ble sendt hjem fra gigantarrangementet.

- IOC har forlangt at reklamen for Dæhlie-boka «Gulljakten» blir fjernet fra alle salgssteder før midnatt, forteller toppidrettssjefen til NRK.

IOCs regler sier nemlig at den eneste reklamen som er tillatt under OL, er reklame for OL-sponsorene. Reklame for bøker og klesplagg som ikke ligger under OL-paraplyen er forbudt.

Hovedpersonen selv, Bjørn Dæhlie ville ikke kommentere saken.

- Bjørn må skjermes. Han er her for å stå på ski, sier Stensbøl.

Kim Magnus Andersen i LibrisArte lover at reklamen for Dæhlie-boka er borte før midnatt.

Jevne på kanten

Også Erling Jevne var i faresonen, ettersom bildet av ham skulle henges opp over kjøttdiskene i en rekke dagligvareforretninger under OL, ifølge Nettavisen.

Jevne har en personlig avtale med en kjøttprodusent, men etter at Olympiatoppen fikk vite om planene ble, ifølge Nettavisen, kampanjen stoppet.

I et brev fra toppidrettssjef Bjørge Stensbøl, blir også de norske utøverne som er sponset av en spesiell utstyrsprodusent bedt om å dekke til dette med tape når de befinner seg innenfor akkreditert område i Nagano. Logoen til produsenten er nemlig for stor i henhold til regelverket.

<B>IKKE GODTATT:</B> Reklamen for Bjørn Dæhlie-boka er ikke godkjent mens OL-pågår, sier IOCs regler. IOC har nå forlangt at bokreklamen må fjernes fra alle salgssteder innen midnatt.