Dæhlie og Ulvang i krangel om OL

Oslo eller Tromsø? Si din mening!

Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie har kjempet mang en kamp i skisporet opp igjennom åra. Nå står de på hver sin side. De og en mengde andre norske kjendiser leder an i OL-kampen.

Ulvang for Tromsø. Dæhlie for Oslo.

-  Vi har diskutert saken og jeg ser at det er et mediemessig poeng, men jeg synes det er en avsporing av debatten. Men når vi møtes så sier jeg bare at i motsetning til han så har jeg satt meg inn i det her og brukt mye tid på det, sier Ulvang.

Dæhlie er ikke sein med å svare da Dagbladet konfronterer han med uttalelsene.

-  Dette er normal psykologisk krigføring, men Ulvang: Dette har jeg satt meg inn i og dette vil bli en kamp, sier Dæhlie.

Ulvang sitter i styret for Tromsø-OL og har jobbet med dette lenge.

-  Skal vi ha OL i Norge må vi vise fram det som er spesielt med Norge. OL i Tromsø er et spesielt prosjekt. Alle tre kandidatene har et godt sportslig konsept, men jeg er mer opptatt av det samfunnsmessige, sier han.

-  Det er feil at Tromsø er eksotisk. Vi skal ikke selge inn dette til oss selv, men til IOC, som ikke har noe forhold til Tromsø. De husker bildene fra Lillehammer-OL, med elgen som står i skogholtet og reven som løper over skiløypa. Vi oppfatter ikke Oslo som eksotisk, men det gjør utlendingene, sier Dæhlie.

SKILEGENDE MOT SKILEGENDE: Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie gikk begge for Norge på 90-tallet. Nå kjemper de mot hverandre for seier til hver sin by. Skal Tromsø eller Oslo arrangere vinter-OL i 2014? Foto: Scanpix
SKILEGENDE MOT SKILEGENDE: Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie gikk begge for Norge på 90-tallet. Nå kjemper de mot hverandre for seier til hver sin by. Skal Tromsø eller Oslo arrangere vinter-OL i 2014? Foto: Scanpix Vis mer

Til Dagbladet sier skikongen at Tromsø har en finere natur enn Nordmarka, men at det er risikabelt å la Tromsø få OL.

- Man kan oppleve at flyplassen blir stengt og at man ikke kan stå oppreist utendørs og at arrangementer ikke kan kan arrangeres. Det opplever man aldri i Oslo og på Lillehammer.

I mars bestemmer idrettsstyret, som består av 13 personer, hvilken by som skal søke OL i 2018.

Tre sider om OL-kampen i Dagbladet i dag: Les hvilke idrettskjendiser som støtter Oslo eller Tromsø, og om hvordan de brukes av søkerbyene.

• Din kommentar: Er det opplagt hvilken by som bør være Norges OL-kandidat i 2018?